Sabina Escrig

La diputada socialista i responsable d’Agricultura en Les Corts, Sabina Escrig, ha presentat una Proposició No de Llei en la qual sol·licita al Govern central un major suport al sector de l’oli valencià que durant els últims anys ha patit “durament les conseqüències del canvi climàtic amb sequeres profundes i forts temporals de pluja i vent com l’últim d’estet hivern”.

Per tot açò a través d’esta iniciativa la diputada socialista ha demanat al Govern central que aplique diverses mesures que podrien ajudar en gran manera a pal·liar la difícil situació en la qual es troba el sector a la Comunitat Valenciana. Entre elles cal destacar l’increment d’ajudes complementàries a les assegurances agràries per al pressupost de 2017, que van ser reduïdes pel govern de Rajoy, així com la reducció del mòdul fiscal.

A més també es reclama la bonificació del pagament de les cotitzacions a la Seguretat Social i l’engegada de préstecs ICO amb interès subvencionat que “puguen servir al sector per a afrontar estes anys de pèrdues”.

La diputada socialista ha recordat que la producció d’oli en este últim any s’ha vist reduïda en un 40% degut en gran manera a la forta sequera patida a la qual cal sumar les més de 23.000 hectàrees que s’han vist afectades per l’últim temporal de fortes pluges i vent.

Una difícil situació que ve agreujada, segons ha denunciat Escrig, per la reforma del govern de Rajoy de la PAC l’any 2015, i que segons ha recordat “va ser denunciat conjuntament amb les organitzacions agràries pel perjudici que suposa sobre el sector del olivar tradicional respecte a altres sistemes de cultiu més intensius, ja que es tracta d’un sector que afronta majors desavantatges productius i majors costos de producció”, ha recordat.

Finalment la diputada socialista també ha instat a la conselleria d’Agricultura a complementar les assegurances agràries, minvats pel govern de Rajoy, amb unes altres tipus d’ajudes que puguen servir al sector en estes moments de dificultat. Així doncs amb aquesta iniciativa, segons ha explicat Escrig, el grup socialista es suma a les principals reivindicacions tant del sector com de les organitzacions agràries per a exigir al Govern d’Espanya que adopte mesures que ajuden al olivar valencià.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE