Cof
cof
  • Ximo Puig ha participat en l’acte del PSPV-PSOE pel Dia Mundial del Medi ambient on ha destacat que la necessitat de protegir el medi ambient perquè “sense natura no hi ha futur ni progrés”

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha declarat hui que l’arribada de Pedro Sánchez al Govern fa que existisca “un nou temps, hi ha voluntat de diàleg i nosaltres mantenim l’agenda valenciana de reivindicacions”. Aquestes declaracions les ha fet en l’acte organitzat per la Secretaria de Canvi Climàtic del PSPV-PSOE en el Parc Fluvial del Túria, en Riba-roja, amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi ambient.

Amb Pedro Sánchez a La Moncloa, ha indicat el president, “ ha canviat l’atmosfera, hi ha oxigen, hi ha possibilitat de diàleg, el Govern ja no està parapetat, és obert i hi ha bona voluntat d’enteniment entre el Govern valencià i el d’Espanya”. En qualsevol cas, ha remarcat el dirigent del PSPV-PSOE, “nosaltres mantenim les reivindicacions” perquè “l’agenda valenciana continua absolutament pendent: parlem de la infrafinanciació, de la falta d’inversions i del deute històric entre altres qüestions”.

Ximo Puig ha insistit que eixa voluntat de diàleg ja es nota encara que el nou executiu porte poc temps i ha afirmat que ja ha mantingut una conversa telefònica amb el president del Govern. “Em va confirmar la voluntat de reunir-se amb mi i eixa reunió es produirà pròximament. Prepararem la reunió amb la ministra Meritxell Batet, i anem a veure com podem avançar en totes les qüestions del problema valencià i d’altres qüestions que tenen a veure amb la cultura i amb la consideració dels valencians en relació a Espanya”, ha subratllat Puig.

El secretari general del PSPV-PSOE ha posat l’accent que la nova ministra d’Hisenda ja ha anunciat pròximes reunions per a tractar la qüestió de la renovació del sistema de finançament i que els valencians “dèiem abans, ahir i sempre que volem ser exactament igual que la resta d’espanyols i que no volem continuar amb aqueix fet discriminatori que hem tingut i que ha fet que la nostra economia, la nostra ocupació i les nostres empreses tinguen menys oportunitats”.

Així mateix, Ximo Puig també s’ha referit al nou ministre de Foment, José Luis Ábalos, “un valencià que sap perfectament quins són les insuficiències en infraestructures” que existeixen a la Comunitat Valenciana. “Hi ha una infraestructura que és fonamental i bàsica, no solament per a la Comunitat, sinó també per a Andalusia, Murcia, Catalunya, Aragó i fins i tot per a Madrid i Castella-la Manxa, que és el Corredor Mediterrani. És fonamental per a Espanya. És l’eix més important europeu que pot ajudar a crear més llocs de treball i, per tant, per a nosaltres és absolutament prioritari”, ha subratllat Puig.

El president de la Generalitat ha fets aquestes declaracions en l’acte de medi ambient del partit on també ha destacat la importància de preservar el medi ambient perquè “sense naturalesa no hi ha futur ni progrés”. “No podem viure sense el mitjà natural que ens envolta i hem de ser molt exigents en la seua conservació. El canvi climàtic existeix i combatre-ho ha de ser una proposta global i local”, ha indicat Puig que ha incidit que la reforma constitucional també ha de tenir en compte els drets mediambientals. “No fa mancada cridar-se verdes per a ser defensors del medi ambient. Entre els grans valors del socialisme democràtic també està el del respecte a la natura”, ha conclòs XimoPuig.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE