Ana Barceló Pleno

< La dirigent socialista acusa al PP de no tenir ànima “perquè és impossible que davant una tragèdia com esta no es commoguen i no demanen perdó, una cosa tan senzilla com demanar perdó”

“Si qualsevol de nosaltres haguérem tingut en el vagó a algun fill, germà, pare, mare… diga’m si no s’hagueren ficat al llit totes les nits preguntant-se per què, per què, per què?”. Així de contundent s’ha mostrat la diputada i portaveu socialista en la Comissió de l’Accident del Metre, Ana Barceló, durant la seua intervenció en el debat i votació del dictamen de la Comissió que hui ha tingut lloc en Les Corts i que ha comptat amb el vot a favor de tots els grups excepte el PP.

Durant la seua intervenció la diputada socialista ha agraït a l’Associació de Víctimes del Metre 3J “la seua tenacitat per esperonar a les institucions”. “Durant aquests mesos hem escoltat testimoniatges escruixidors, carregats d’angoixa, frustració, desengany però també testimonis d’esperança que han donat sentit a la comissió i han contribuït a humanitzar esta Institució representativa de la voluntat de tots els valencians”, ha assenyalat Barceló.

La diputada socialista ha recordat que “ha sigut necessari que el PP perdera la majoria absoluta perquè es poguera reobrir la comissió d’investigació, que el seu objectiu, -ha incidit- ha sigut treballar amb objectivitat i rigor per a buscar la veritat des del compromís ètic i el convenciment que en l’exercici públic va implícita la vocació de servei com a valor fonamental de la vida política”.

Per açò, ha acusat al PP d’utilitzar l’estratègia de “allunyar-se de la tragèdia per a no veure’s compromès i no responsabilitzar-se d’ella”. “Vostès van aplicar durant aquests 10 anys aqueixa estratègia perquè és impossible que no els hagen commogut ni els testimoniatges, ni l’associació de víctimes, ni la plaça plena de gent demanant que s’aclarisca la veritat”, ha lamentat Barceló. “Vostès tenen el convenciment que del que s’han de responsabilitzar és del material, de l’econòmic, de la chequera però estan equivocats, les institucions han de tenir ànima”. Un ànima que, segons ha denunciat Barceló, “vostès ni la van tenir, ni l’han tingut mai perquè és impossible que no es commoguen davant esta tragèdia i que no demanen perdó, una cosa tan senzilla com perdó”. Amb tot, Barceló ha inquirit al PP: “Si volen recuperar l’ànima i la renovació, demanen perdó i voten sí al dictamen”.

Finalment la diputada socialista ha agraït el treball realitzat pels grups perquè finalment la veritat isquera a la llum. “Amb la veritat hem recuperat el paper institucional que li correspon a Les Corts perquè representa al poble i és vigilant de la neteja de les seues institucions” ha assenyalat després d’apuntar que “la corrupció no solament és malgastar diners públics, desviar fons públics, la corrupció és també utilitzar de forma partidistes les institucions i ocultar la veritat”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE