VICENTE ARQUES
 • El responsable de Turisme en Les Corts lamenta l’obsessió del PPCV per confondre amb una Llei que permetrà als ajuntaments aplicar les seues competències en matèria urbanística i reglar els apartaments turístics des de la proximitat

  El diputat socialista i portaveu de Turisme en Les Corts, Vicent Arques ha recordat que la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, que aquesta setmana entrarà en el Ple dels Corts per al seu debat definitiu, “és una garantia de seguretat jurídica i d’assegurar que des de la proximitat cada administració assumisca les seues competències”. “Estem davant una norma que busca solucions des de la proximitat, la proximitat i el coneixement que aporten les administracions locals i els ajuntaments”, ha explicat.

  En aquesta línia el dirigent socialista ha lamentat que el PP torne amb la seua estratègia de “confondre davant la falta de projecte polític que durant aquests tres anys està demostrant”. Per tot açò, i davant les declaracions realitzades des del PPCV atacant aquesta norma, el diputat socialista ha recordat que “l’esmena aprovada la setmana passada en comissió el que determina és que el propietari d’un habitatge d’ús turístic haurà de comptar amb el certificat de compatibilitat urbanística per a la seua inscripció en el registre de turisme que sí és competència de l’administració autonòmica”.

  “Del que es tracta és de fer una llei que done garantia jurídica als propietaris d’apartaments turístics, – ha assenyalat Arques- i per a açò”, ha afegit, “és clau el treball que s’està realitzant des de l’Agència Valenciana de Turisme per a acabar amb els apartaments il·legals i reconèixer la labor dels apartaments reglats”.

  En aquesta línia Arques ha explicat que “estem davant una Llei molt clara que en cap cas genera incertesa ja que és evident que la potestat per a l’ordenació urbanística recau sobre els ajuntaments” pel que ha acusat alPPCV de “menysprear amb aquesta interpretació que fa la capacitat dels ajuntaments per a afrontar i solucionar els nous reptes com és el dels allotjaments turístics”.

  Finalment ha recordat que “des de la proximitat de les administracions locals és des d’on millor es coneixen les diferents casuístiques i per açò els ajuntaments tenen molt que aportar a l’hora de definir el model turístic més convenient per als seus municipis”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE