Rosana Arques
  • La secretària de Laïcisme del PSPV-PSOE carrega contra el vicepresident de la Diputació d’Alacant per les seues paraules “deshumanitzants” entorn de les persones migrants
  • Arques demana “responsabilitat” al PP para “no convertir l’arribada d’immigrants en una croada

 

València, 06/08/2018.- La secretària de Laïcisme de la Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE, Rosana Arques, ha denunciat l’alarma social generada pel vicepresident de la Diputació d’Alacant, Alejandro Morant, amb les seues declaracions “desproporcionades i deshumanitzantsentorn els moviments migratoris que existeixen a Europa actualment. “Ni existeix ‘efecte llamada’ del que parlen en el PP ni poden crear una alarma social sobre la base de la immigració”, ha indicat.

“No es pot crear una alarma social sobre la base de la pobresa de les persones que surten dels seus països posant en risc la seua vida ni sobre la base de les creences personals de cadascú”, ha assenyalat Arquegis responent a Morant recordant que a Espanya existeix la llibertat de culte que fa que totes les persones puguen professar devoció a la religió que vulguen “o a cap”. Segons la dirigent socialista, “des de l’arribada de Pablo Casado com a president del PP, els líders del Partit Popular han augmentat el to contra la immigració intentant generar una sensació de por i odi contra les persones migrants”.

Així, ha reclamat al PP “responsabilitat” per no “convertir l’arribada d’immigrants al nostre país en una croada posant com a bandera el perill de la cristiandat”, alguna cosa que ha considerat com “totalment absurd“. “Ni tots els immigrants que arriben tenen les mateixes creences ni l’objectiu de la seua migració és islamitzar Occident com intentar vendre els discursos xenòfobs sinó simplement salvar-se de les guerres o la misèria”, ha assenyalat Arquegis.

Per a la responsable de Laïcisme del PSPV-PSOE, “les propostes dels partits polítics han de ser alienes als credos religiosos, que són exclusius de les consciències de les persones, provinguen d’on provinguen”. “És el principi bàsic i fonamental de llibertat de consciència recollit en la Carta de les Nacions Unides, de la qual Espanya és signatària”, ha sentenciat.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE