Ana Botella

La candidata socialista assegura que “la lluita per la igualtat d’oportunitats en el medi rural serà un compromís irrenunciable dels socialistes”

Ana Botella visita la comarca Utiel-Requena i subratlla la importància del sector agroalimentari, “generador de riquesa i ocupació”
València, 16/12/2015. – La cap de llista al Congrés dels Diputats per la província de València, Ana Botella, ha assenyalat que “davant la bretxa rural que ha obert el PP a Espanya els socialistes tenim un compromís irrenunciable, que és lluitar per la igualtat d’oportunitats en el medi rural”. En aquest sentit, ha destacat que “una de les prioritats dels socialistes serà revertir la política d’abandó del medi rural que ha generat el PP”.

Així, durant la visita que ha realitzat a la comarca, acompanyada pel també candidat per la província de València Toni Quintana, ha recordat que Espanya té un sector agroalimentari “molt potent, generador de riquesa i ocupació i referent social i cultural, com es demostra en la comarca Utiel-Requena”. Per açò, ha lamentat “l’abandó que aquest sector, determinant i estratègic de l’economia espanyola, ha patit en ser ignorat pel PP menyspreant la capacitat i existència de prop de deu milions de ciutadans i ciutadanes que a dia d’avui viuen en el medi rural”.

Així durant la seua visita a Utiel i posteriorment a Requena, la candidata socialista ha reivindicat la importància en la millora de les comunicacions de la zona com és el cas del tren de rodalies de la línia C3 perquè segons ha assenyalat “és un element clau per a evitar la despoblació d’aquestes zones”. Una altra de les mesures concretes amb la qual els socialistes s’han compromès és amb el suport a la plataforma empresarial de El Rebollar, que suposaria una revitalització clau en la zona ja que té assignades més de 6.000 metres quadrats per a projectes empresarials. De la mateixa manera, ha mostrat el seu suport en la defensa de la Denominació d’Origen Requena-Utiel, que ja va defensar el diputat José Luís Ábalos en la passada legislatura en el Congrés, i que és fonamental perquè suposa el 80% d’ocupació en aquesta zona, a més del fort arrelament cultural i social que aquesta comarca té amb la cultura del vi.

Polítiques per a impulsar el medi rural

La candidata socialista ha explicat el programa de govern dels socialistes en matèria de medi rural i agricultura i ha destacat l’aposta per una política agrària i de desenvolupament rural “compromesa, amb finançament adequat i que aconseguisca atacar les febleses del nostre sistema productiu”.

Ana Botella ha assenyalat que “davant la desaparició de les inversions en el medi rural vinculades a l’activitat agrària i al desenvolupament rural que el PP ha practicat durant aquests quatre anys, els socialistes apostem per impulsar, en col·laboració amb les comunitats autònomes, un Pla de dotació de serveis bàsics de ciutadania que garantisquen les polítiques d’igualtat en el medi rural reactivant l’aplicació de la llei de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural que el PP ha arraconat”.

Així mateix, ha subratllat l’aposta del PSOE per revisar el model d’aplicació de la PAC a Espanya, “realitzant una aposta clara pels agricultors professionals i per l’ocupació en el medi rural”, també ha destacat el compromís per “recuperar instruments que facen possible polítiques de regulació de mercats que eviten l’actual volatilitat dels preus”.

Finalment, la candidata socialista ha reiterat la importància de dotar de recursos necessaris al medi rural per a garantir la igualtat així ha destacat que el PSOE establirà beneficis especials per als emprenedors que desenvolupen activitat i creen ocupació en el medi rural, especialment en les zones en perill de despoblament.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE