RAFA BRIET

El diputat socialista recorda que “estem davant un avanç històric que situarà a la Comunitat entre les societats més avançades” i lamenta l’oposició del PPCV que “amb tal de desgastar al Consell està disposat a atacar una llei que pretén garantir el dret a un habitatge digne”

Rafa Briet recorda que els pressupostos per a 2016 en matèria d’habitatge “lluny de disminuir augmenten un 11% perquè el compromís del Consell és rescatar de l’ostracisme la política social i d’habitatge ancorat en l’especulació amb el PP”

València, 21/03/2016.- El diputat socialista i portaveu d’Habitatge en les Corts, Rafa Briet, ha lamentat que el PPCV seguisca atacant “indiscriminadament i amb mentides” les polítiques en matèria d’habitatge que està duent a terme el Consell “amb l’únic objectiu de desgastar-ho sense importar-li els beneficis que les seues polítiques estan tenint en els ciutadans i ciutadanes d’aquesta Comunitat”.

Així, ha reconegut el gran esforç i treball que des de la conselleria d’Habitatge s’ha realitzat des del minut zero per garantir el dret a l’habitatge. En aquest sentit el dirigent socialista ha recordat que “la vertadera herència rebuda del PPCV en matèria d’habitatge ha sigut un parc públic destrossat, amb quasi 700 habitatges públics completament abandonats”. Una situació “desoladora” que, segons ha explicat Rafa Briet, “la conselleria s’ha compromès a resoldre amb la reforma en el primer semestre d’enguany de 250 habitatges per a posar-los a la disposició dels qui més ho necessiten”.

Així s’ha manifestat el diputat socialista davant les declaracions de la diputada del grup popular en Les Corts, Elisa Díaz i el diputat, Alfredo Castelló, a qui ha recordat que en els PGE per a 2016 la partida destinada a habitatge “lluny de disminuir ha augmentat un 11%, perquè el compromís del Consell és rescatar de l’ostracisme la política social i d’habitatge ancorat en l’especulació amb els governs del PPCV”.

Llei per a la Funció Social de l’Habitatge

En aquest sentit, Rafa Briet ha denunciat que “ni tan sols en una llei tan important com aquesta, el PPCV es mostre del costat dels ciutadans i seguisca amb el seu frentisme polític”. “Mai abans el Consell havia apostat tan clarament per les polítiques d’habitatge, polítiques fetes per a la gent” ha assenyalat Briet, després d’incidir que “amb aquest avantprojecte de llei es farà efectiu el dret a un habitatge digne, assequible i adequat per a aquelles persones que més ho necessiten i que han patit un desnonament, alguna cosa que sembla no interessar-li al PPCV”, ha puntualitzat.

Davant les declaracions del PP, el diputat socialista ha volgut insistir que un dels aspectes a ressaltar d’aquesta llei és el seu caràcter incentivador i que per tant té entre els seus objectius “mobilitzar el gran estoc d’habitatges buits”. Així ha recordat que “en cap cas es pretén amenaçar, ni coaccionar a ningú sinó incentivar als propietaris privats perquè posen els seus habitatges en lloguer amb ajudes de la Generalitat”.

“Estem davant un avanç històric que situarà a la Comunitat entre les societats més avançades a garantir el dret a un habitatge digne” ha recordat Briet, al mateix temps que ha acusat al PPCV de “no importar-li ni gens ni mica” el benestar dels ciutadans “especialment dels més necessitats”. Finalment ha instat al PPCV al fet que “deixen treballar a la conselleria i si realment consideren que poden millorar la llei que presenten les seues iniciatives però que no esmenten més, abandonen el frentisme polític i es posen del costat dels més necessitats”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE