Briones

 La secretària d’Ocupació del PSPV ha destacat que “creix la desigualtat i els col·lectius més vulnerables es queden pel camí”

La responsable d’ocupació del PSPV, Rocío Briones, ha assegurat avui que “tant la baixada de l’atur com l’increment d’afiliacions no suposen una millora en la vida dels valencians i valencianes” ja que, “és una millora en el paper i no en la realitat”. És més, ha explicat que “el més preocupant de les dades del mes de desembre és que creix la desigualtat” i molts dels col·lectius més vulnerables, com els aturats de més de 55 anys, “es queden pel camí”. Per açò, ha qualificat com a “intolerable” que el Govern d’Alberto Fabra “davant aquesta situació d’emergència, reduïsca el pressupost per al pròxim any en polítiques actives d’ocupació, deixe de gestionar recursos que provenen d’altres administracions com l’estatal o l’europea i deixe caure a la societat valenciana més vulnerable, que és la que més necessita de l’ajuda d’un govern que porta desaparegut des de fa temps”.

Briones, ha valorat així les dades de l’atur que han registrat un descens a la Comunitat Valenciana encara que ha destacat que “baixa la contractació durant aquest mes quasi quatre punts per sota de la mitjana estatal que cau en 0’04% i els contractes indefinits cauen en aquest mes de desembre en un 20’68%, a pesar que l’evolució de la contractació indefinida anual creix lleument”. De fet, ha recordat que en dades acumulades la contractació temporal segueix suposant un 91.42% del total enfront d’un 8’58% dels indefinits i ha lamentat que enguany la “contractació a temps parcial segueix creixent per sobre de la contractació a temps complet”. “Açò no és més que un símptoma de precarització del mercat laboral”, ha indicat. A més, ha afegit que “és preocupant el creixement de la bretxa en la protecció a les persones aturades” perquè “la cobertura social dels valencians se situa a més de sis punts de diferència pel que fa a la mitjana de l’Estat” i, per tant, “els valencians i valencianes que no aconsegueixen una ocupació tenen moltes menys possibilitats d’accedir a una prestació o subsidi que garantisca uns ingressos mínims per a sobreviure”.

No obstant açò, ha volgut destacar que els socialistes valoren positivament les dades que anuncien una possible millora a la Comunitat però ha advertit que “les dades d’atur registrat del mes de desembre no pot traduir-se en una millora de la situació del mercat de treball, ni a Espanya i menys en la nostra Comunitat”. De fet, ha explicat que “açò no es pot considerar una millora, sinó un ‘rebot’, és a dir, quan la situació és tan greu que no pot empitjorar i toca fons i comença a millorar, no significa que les coses comencen a funcionar”.

És més, la responsable socialista ha aclarit que “les coses no estan començant a funcionar perquè tenim a més de cinc-cents mil valencians en atur, i l’afiliació a la seguretat social solament arreplega dades positives en la quantitat i no en la qualitat” i ha afegit que “no es pot parlar de triomf quan, en eixe suposat creixement econòmic les rendes del treball segueixen caent i solament suposen un 47%, enfront del creixement de les rendes de capital”. “No es pot celebrar quan no es corregeixen sinó que s’agreugen els problemes estructurals del sistema laboral i quan més de la meitat dels contractes que es realitzen no superen el mes de durada”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE