Herick Campos
  • El diputat en el Congrés critica al Govern d’Espanya per la inversió “extremadament ridícula” de 10 milions contra la sequera
  • Campos recorda que “gràcies al memoràndum del PP el transvasament Tajo-Segura ha estat tancat en l’època en la qual més mancada feia l’aigua”

El diputat del PSPV-PSOE en el Congrés, Herick Campos, ha lamentat que la ministra d’Agricultura, Isabel Tejerina, visite de nou Alacant “sense detallar inversions concretes per a la falta de recursos hídrics que pateix la província”. “La ministra ha tornat a donar un altre exemple de turisme partidista”, ha criticat el socialista.

Campos ha recordat que enfront de la “defensa fèrria” del president de la Generalitat, Ximo Puig, tant del transvasament Tajo-Segura com de les noves formes d’obtenir aigua a través de la modernització; “la ministra no defensat com s’esperava el transvasament Tajo-Segura“. “Per alguna cosa serà”, ha incidit el parlamentari assenyalant que “gràcies al memoràndum del PP el transvasament ha estat tancat durant l’últim any just en l’època que més mancada feia l’aigua”.

Campos ha assenyalat al seu torn la “xifra extremadament ridícula” de 10 milions d’euros a tot el territori valencià que des del Govern s’ha dedicat “de forma extraordinària” a la lluita contra aquest període d’important sequera, sobretot en les conques del Xúquer i el Segura. El diputat socialista ha contraposat la inversió de 400 milions a la Comunitat i 118 en la província d’Alacant fets pel Govern de Mariano Rajoy amb els més de 1.238 milions que es van invertir a la Comunitat i els més de 330 en la província d’Alacant entre 2008 i 2011 amb Zapatero com a president.

De fet, ha valorat que han sigut les obres socialistes, tant en reutilització com en modernització de regadius com en dessaladores, “les que han permés que des que va començar la sequera no hi haja hagut tingut corts d’aigua ni per a consum humà ni per a l’agricultura ni per a la nostra indústria ni per al nostre turisme”. “El que demanem al PP és que no parle de grans xifres inversores sense concretar cap actuació i que per fi se senten amb la Generalitat Valenciana a fer una planificació real, amb inversions que garantisquen aigua per sempre per a la Comunitat”, ha remarcat Campos.

El diputat del PSPV en el Congrés ha posat l’accent que si es veuen les xifres dels Pressupostos Generals de l’Estat de 2018, mentre que la inversió mitjana per habitant està en 217, “la Comunitat Valenciana es queda en 149 euros per persona i en el cas de la província d’Alacant es queda en 100 euros per habitant“.

A açò, li ha afegit un “dèficit d’inversió acumulat” des que el PP va arribar al Govern d’Espanya que ascendeix als 2.300 milions d’euros i que enguany torna a ampliar-se en 334 milions en el cas de la Comunitat i més de 213 milions en la província d’Alacant. “Açò vol dir no que no s’invertisca en tota Espanya, sinó que s’inverteix en altres territoris i no a la Comunitat Valenciana”, ha sentenciat Campos

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE