La secretària de Política Lingüística del PSPV, Carmelina Pla, censura l’ordre de la Conselleria de Cultura d’ajudes a ràdios i televisions privades per al foment del valencià, perquè “es una engany per a donar els diners de tots als mitjans de comunicació amics, de cara a eleccions”

La secretària de Política Lingüística del PSPV, Carmelina Pla, ha assegurat hui que “és de vergonya que el Consell, que no ha fet absolutament res en quatre anys per fomentar el valencià als mitjans de comunicació privats, s´invente ara, a 7 mesos de les eleccions, una subvenció de més de 2.000.000 de euros per a regalar als mitjans de comunicació de la seua corda”.

“I és que -ha assegurat- es tracta de més del doble del pressupost que s´ha destinat a la totalitat de entitats públiques i privades, (universitats, sindicats, associacions professionals, comissions falleres, empreses, comerços, és a dir, per a tots, inclosos els municipis) al que es destinen poc mes de 400.000 euros aquest any”.

Carmelina Pla ha manifestat que es tracta “d´un abús, i una burla” ja que,  “després de tancar RTVV, el PP s’ha quedat, a escassos mesos de les eleccions, sense altaveu de manipulació amb el qual ha comptat aquests vint anys de govern”, la qual cosa, al seu judici, ha motivat aquesta ordre, ja que, segons ha afirmat, “han estat anys sense apostar en absolut per una política d’ajudes i subvencions dirigides al foment de l’ús del valencià per als dels mitjans de comunicació”.

“Molt pocs mitjans de comunicació tindran opció a aquestes ajudes”, ha insistit Carmelina, ja que sols una televisió compta amb llicència en vigor a hores d´ara, requisit indispensable per a poder optar a la “subvenció”.

“’Blanc i en botella’, es tracta de una mentida, una burla i una manipulació per a regalar aquesta subvenció als seus amics a compte de la propera campanya electoral del Partit Popular”,  ha afirmat Pla.

Accions legals

Davant d´aquet “frau”,  ha avançat que el PSPV està “estudiant totes les accions legals possibles per a paralitzar aquesta ordre”.

“No és de rebut que sols una televisió es beneficie d´aquesta subvenció, mentre ofeguen la resta de televisions que fan bons programes en valencià. I és que hi ha moltes maneres de fomentar l´ús del valencià, però de totes han trobat la més injusta, a tan sols 7 mesos de les eleccions”, ha assegurat.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE