José Chulvi – Carolina Gracia
  • Els socialistes consideren “sospitós” que la Diputació d’Alacant “sempre arremeta contra el Consell coincidint amb l’aparició en l’opinió pública dels continus casos de corrupció que estan afectant al PP ”.
  • El Grup socialista registra en la Diputació un recurs de reposició contra l’acord de ple en el qual el PP aprovava adoptar mesures judicials contra els decrets de coordinació del Consell.

El portaveu socialista en la Diputació d’Alacant, José Chulvi, ha lamentat l’actitud de confrontació que el president de la institució provincial, César Sánchez, ha tornat a demostrar hui amb la presentació d’un recurs en el TSJ contra els decrets de coordinació del Consell, i que el portaveu socialista situa en el marc d’una estratègia de PP valencià de “utilització de les diputacions d’Alacant i Castelló com a llança electoral i política contra el Consell”.

Per a Chulvi, la validesa i utilitat dels decrets de coordinació està més que demostrada “la ciutadania està insistint que les administracions es regisquen pels principis d’eficàcia i eficiència. I açò comporta la necessitat d’augmentar la coordinació entre les institucions que gestionen polítiques públiques perquè no es produïsquen duplicitats, despeses innecessàries o estratègies paral·leles per a un mateix objectiu”, alguna cosa que en la seua opinió “sembla que no vol entendre el PP, que es mou millor en el balafiament i tripijocs que després acaben en els jutjats”.

“El PP vol que la Diputació siga un Regne de Taifes” ha denunciat Chulvi, qui considera que amb les seues crítiques, “volen perpetuar un model que genera duplicitats, despeses innecessàries i falta d’unió en les estratègies”.

En aquest sentit Chulvi ha anunciat la presentació hui mateix en el registre de la Diputació d’un recurs de reposició contra l’acord aprovat pel PP per a iniciar accions judicials contra els decrets de coordinació del Consell, atès que, en opinió del grup socialista, la mateixa no complia els requisits de “extraordinària i urgent” que va justificar la seua inclusió en l’ordre del dia.

En tot cas, des del grup socialista tenen clar que per al PP valencià, el fons dels decrets “no és l’important”. “Es mouen per interessos electorals. El PP valencià està utilitzant la institució provincial amb finalitats partidistes”, ha denunciat Chulvi, que ha posat com a exemple que en la roda de premsa conjunta dels presidents del PP en la diputacions d’Alacant i Castelló “hagen utilitzat termes com a tripartit radical, o hagen fins i tot llançat eslògans electorals en favor de Rajoy”.

Igualment, Chulvi considera sospitós que la Diputació d’Alacant “sempre arremeta contra el Consell coincidint amb l’aparició en l’opinió pública dels continus casos de corrupció que estan afectant al PP”. Hi ha molta cortina de fum en tot açò”, ha assegurat.

Desistiment de funcions del PP en la Diputació

José Chulvi ha qualificat de “falta de respecte i desistiment de funcions” el fet que els representants polítics de la Diputació d’Alacant s’hagen alçat de la taula del Consell de coordinació turística que aquest matí s’ha celebrat a València. “S’ha faltat el respecte no solament al Consell, sinó als representants empresarials i del sector presents en aquesta important reunió de treball. Ningú els ha seguit en aquesta decisió irresponsable”, ha assenyalat Chulvi.

Roda de premsa abans de l’acte homenatge a alcaldes

El portaveu socialista ha lamentat també el fet que la roda de premsa oferida pel PP en la Diputació, s’haja produït moments abans de l’acte d’homenatge als tres alcaldes que romanen des de l’inici de l’etapa democràtica en la província. “És una falta de consideració cap als homenatjats i el públic convocat, ja que els ha llevat el protagonisme en un dia tan important per a ells”, ha lamentat.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE