Puig Copago

“Presentem un recurs d’inconstitucionalitat contra la indecència”, ha dit el candidat socialista a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig, que denuncia que a la Comunitat Valenciana “els dependents estan doblement castigats” i que es “laminen els drets bàsics dels ciutadans”

El Grup Parlamentari Socialista ha presentat avui un recurs d’inconstitucionalitat contra els articles 35 i 44 de la Llei 7/2014, de 22 de desembre, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d’Organització de la Generalitat, que regulen el copagament a les prestacions per Dependència a la Comunitat Valenciana.

El candidat a la Presidència de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el secretari adjunt del Grup Socialista, José Luis Ábalos, la portaveu de Serveis Socials, Luisa Carcedo, i la portaveu d’Igualtat, Carmen Montón, al costat de representants del Comitè Español de Representants de Persones amb Discapacitat CERMI), han acudit a la seu del Tribunal Constitucional, “per a presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra la indecència”, ha dit Ximo Puig.

“La problemàtica de la Dependència a la Comunitat Valenciana és enorme. És l’última Comunitat Autònoma en aplicació de la llei de Dependència. És una comunitat en la qual els dependents estan doblement castigats”, ha denunciat el candidat socialista, qui ha explicat que “aquest és un recurs enfront d’un Decret concret que el que fa és intentar laminar els drets bàsics dels ciutadans”.

“És increïble que un Govern que ha dilapidat 300 milions d’euros en la Fórmula 1, ara per a estalviar 7 milions d’euros, aniquile la vida i les circumstàncies de molts ciutadans”, ha criticat.

Per açò, els socialistes presenten aquest recurs, “no solament pels dependents de la Comunitat Valenciana, sinó també perquè el Tribunal Constitucional pose un dic contra la desigualtat, la injustícia, contra l’atac als principis bàsics constitucionals de les persones”.

“Estem esperançats que hi haja un resultat positiu”, ha manifestat Ximo Puig, encara que confia que “abans que el TC es pronuncie enfront d’aquest decret, ja el nou govern de la Generalitat Valenciana, un govern progressista, farà possible que no existisca aquest copagament i per tant desaparega aquesta qüestió”.

“No podem permetre que en una societat que s’ha modernitzat, que ha avançat, que té capacitat suficient, i en un moment en el qual, segons el ministre d’Economia, Luis de Guindos, la recuperació econòmica és imparable, es maltracte d’aquesta manera a les persones que tenen més dificultats”, ha conclòs.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE