Rosa Peris

La dirigent socialista insta al PP a que explique quin és el seu model de televisió i li recorda que “en el de la manipulació i el control no ens trobarà

Hui és un dia molt important per a la societat valenciana amb l’aprovació en Les Corts de la llei que donarà pas a la creació de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Un ens públic que serà independent, desgubernamentalitzat, sostenible, al servei dels valencians i que permetrà vertebrar social i territorialment la Comunitat. L’aprovació de la nova llei ha comptat amb el vot a favor de tots els grups excepte del PP que s’ha abstingut.

Durant el Ple la diputada i portaveu socialista en la Comissió de RTVV, Rosa Perís, ha instat al PP a que explique quin és el seu model de televisió pública. “És el model Zaplana de l’endeutament?; és el del Camps, de la bogeria i els projectes megalòmans que ens van portar a la ruïna?; ¿és el de Fabra que no va ser capaç d’administrar la seua herència i en un acte de covardia, davant una sentència del TSJ va decidir tancar la tele en lloc d’administrar aqueixa sentència?; ¿o és el model de Rajoy que quan va arribar al Govern canvie la Llei de TVE per a posar a dit al director?, s’ha preguntat la diputada socialista al mateix temps que ha afirmat “si el seu model és el de la manipulació i el control no ens trobarà”.

La diputada socialista ha acusat al PP d’oblidar-se de la missió de servei públic de la televisió durant els seus anys de govern, “imposant un model de externalización, caríssim, opac i de la mà de directors generals i consellers que provenien del govern del PP i directament de la seua seu, mentre les audiències queien dia a dia”.

En seu parlamentària la dirigent socialista s’ha compromès al fet que “cap diputat dels quals sostenim al Govern acabarem al cap d’informatius com sí va ocórrer amb José Vicente Villaescusa. Cap, cap de gabinet del President de la Generalitat serà director de la televisió com va ocórrer amb Jesús Sánchez Carrascosa i cap director nou s’asseurà en l’Audiència Nacional per portar-se diners públics com el senyor Pedro García”. Tal com ha recriminat sí ha succeït amb el PP “aqueixa és la seua herència i vostès són els responsables”.

Al mateix temps la diputada socialista ha instat al PP “ha aprofitar esta oportunitat per a obrir una nova pàgina i recuperar el consens superant les misèries del passat”. “Estem enfront d’una Proposició de Llei que planteja un nou sistema de comunicació que ha de vertebrar i cohesionar territorial i socialment la Comunitat, posar en valor i difondre la nostra cultura i la nostra llengua i que ha de ser dinamitzadora del sector audiovisual valencià”, ha destacat Peris després d’afirmar que per a fer-ho possible “proposem un nou model de gobernanza basat en la independència on el Consell d’Administració i també la Direcció general no siguen triades des del Palau ni tan sols des dels Corts. Plantegem un Consell d’Administració participatiu i que la seua elecció requerisca una majoria qualificada però a més que el futur director o directora ho trie el Consell de la nova televisió amb una majoria reforçada i validada per estes Corts”.

En esta línia, durant la seua intervenció ha contraposat dos models. “Enfront del sectarisme, les llistes negres i la manipulació hui plantegem un model que parla de pluralisme informatiu i social; enfront del model del balafiament, plantegem un model que tinga un finançament estable, adequat i suficient, amb una gestió amb parets de cristall on la ciutadania puga participar de forma igualitària” ha assenyalat al mateix temps que ha apostat per “un model on cap director es permeta el luxe d’aguaitar a cap treballadora i on mai ningú siga còmplice, encobrisca i tape d’aquest tipus de comportaments”.

De la mateixa manera ha incidit en la importància d’un model basat en “la professionalització, en el sector audiovisual valencià, enfront del amiguismo i enchufismo, on s’aposte per la proximitat, es guanye en participació, independència i transparència”.

Finalment la diputada socialista ha recordat que solament quan el PP va perdre el control de la RTVV, la presidenta de les Associació de Víctimes del Metre, Beatriz Garrote, va poder entrar a l’ens públic, i per tant, -ha assenyalat- “igual que ahir en Les Corts es va fer un acte de justícia i reaparició hui amb l’aprovació d’esta Llei també hem de passar d’aquella tele en negre a una tele en color, a una tele amb esperança”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE