Subías Ignacio3 0215

El portaveu socialista de Sanitat, Ignacio Subías, proposa a més una Unitat Infantil pròpia en l’Hospital de la nova Fe i adaptar l’Arnau de Vilanova a les necessitats actuals

El PP ha rebutjat avui en Les Corts una proposta del grup socialista que plantejava la construcció en les infraestructures de l’antic complex hospitalari de la Fe de Campanar, previ estudi de l’estat dels seus pavellons, d’un hospital general d’aguts de departament, d’un hospital de crònics de mitjana i llarga estada i un centre de salut integrat.

En aquest sentit, els socialistes proposen també la realització d’un estudi per a modificar el mapa sanitari de la ciutat de València i la seua àrea metropolitana, ajustant-ho a les necessitats reals, abordant una planificació amb criteris de racionalitat. En aquest sentit, s’ha referit a nombrosos problemes que s’estan plantejat per “les modificacions que s’estan realitzant en l’Hospital Arnau de Vilanova, l’adscripció a un departament de gestió privada de nombroses persones de poblacions properes a l’Hospital General de València o ciutadans que viuen prop de l’Hospital de la nova Fe s’han de traslladar a altres centres més llunyans”.

Igualment, Subías ha destacat l’efecte “distorsionador que ha tingut el trasllat de l’Hospital de la Fe de Campanar a Malilla amb importants problemes com l’allunyament de la prestació a més de 300.000 persones, la realització d’un nou hospital que té 300 llits menys que l’antic però al que se li han afegit 84.000 usuaris més, “provocant nombrosos problemes per a ingressos i en urgències”.

D’altra banda, el diputat del PSPV ha denunciat que el PP “s’ha carregat l’únic hospital Matern-Infantil que tenia aquesta comunitat amb estructura pròpia, en contra de l’opinió dels professionals i del PSPV”. Per açò, ha exigit una modificació que permeta que hi haja una Unitat Infantil amb funcionalitat pròpia en l’Hospital de la nova Fe, que “ara està desestructurada en contra dels professionals i amb perjudicis per als xiquets”.

Així mateix, el parlamentari ha plantejat els problemes generats per les connexions de transport amb l’Hospital de la nova Fe, per la qual cosa proposa prendre mesures al costat de l’Ajuntament de València al mateix temps que ha alertat que aquest nou hospital funciona sense llicència d’obertura i activitat, de manera que ha preguntat “si passa alguna cosa què va a ocórrer”.

Així mateix, el diputat socialista ha assenyalat que en Campanar persisteixen laboratoris, urgències i altres serveis i ha alertat de la desestructuració econòmica en tota la zona per a recordar que el PP es va comprometre a un hospital de crònics, una zona d’urgència i un centre de salut.

Finalment, Subías ha al·ludit a l’última ocurrència de Fabra de derrocar el complex de Campanar, construir un hospital d’aguts i derrocar l’Arnau per a construir un centre de salut integrat, “quan no s’han pressupostat amb diners aquests projectes”. Per tot açò, ha insistit a reclamar “serietat i planificació” al mateix temps que ha advertit que la Societat Espanyola de Cardiologia assenyala que, davant un infart de miocardi o un episodi coronari, hi ha un 50% més de possibilitats que no vaja bé a la Comunitat Valenciana en comparació d’altres comunitats, com a conseqüència de “la falta de serveis en alguns hospitals”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE