El diputat Javier Macho lamenta que la gestió del PP “deuria estudiar-se en les facultats d’Econòmiques com el perfecte antiexemple del que deu ser una gestió eficaç i honrada”

El PP ha rebutjat avui en el ple de les Corts la creació d’una comissió de recerca sobre la gestió de Fira València, especialment en les seues operacions d’ampliació i de modernització, que tal com assenyala la Intervenció General de la Generalitat Valenciana, en el seu informe “demolidor”, existeixen “gravíssimes irregularitats”, ha recordat el diputat socialista Javier Macho, que ha defensat la proposta socialista. “S’han desviat centenars de milions de diners públics per a manejar-los de manera privada, impedint amb excuses grolleres el necessari, obligatori i legal control sobre el mateix”, ha remarcat.

Macho ha apuntat que els socialistes valencians han donat molta importància a la gestió de Fira València per dues raons: “es tracta de fiscalitzar els diners dels valencians i la rellevància econòmica de la institució”. Així, ha assenyalat que la gestió en aquella etapa per part dels diferents governs valencians del PP “no hi ha per on agafar-la”. “Deuria estudiar-se en les facultats d’Econòmiques o d’empresa com el perfecte antiexemple del que deu ser una gestió eficaç i honrada”, ha denunciat.

En aquesta línia, el parlamentari del PSPV ha incidit que “res del que vostès han fet en els últims anys en Fira València ha sigut positiu, ni per a la institució, ni per al contribuent, ni per a la nostra comunitat” i ha afirmat que “el desastre ha sigut simplement total”. “De control, no van fer res”, ha afegit Macho, qui ha remarcat que la Sindicatura estableix el “caràcter públic” de Fira València.

Preguntes a Barberá i consellers del ram

En el torn de rèplica, Macho li ha respost al diputat del PP Rubén Ibáñez que “és el PP qui posa en perill Fira València” i ha afegit que Barberá, Belén Juste, Pérez Boada, Alberto Catalá i tots els consellers que han tingut responsabilitats en la matèria haurien de respondre a moltes preguntes en una comissió de recerca. Entre elles, ha destacat: “per què la comissió mixta per a controlar només es va reunir 1 de les 44 reunions establides?, el Consell va exercir algun control?, quan va tenir el Consell notícia dels sobrecostos i què va fer?, es van complir els Estatuts?, hi havia targetes opaques?, el Comitè Executiu es va gastar 142 milions d’euros en publicitat i viatges? i hi havia informes previs a la signatura de convenis i avals?”.

Finalment, el PP ha votat en contra també de la proposta d’EU en el mateix sentit.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE