Mata Corts
  • La Junta de síndics aprova a proposta del PSPV la constitució de tres comissions
  • El síndic del PSPV, Manolo Mata, critica que Ciutadans renuncie a modificar la Llei electoral durant aquesta legislatura: “Viuen instal·lats en la seua pròpia contradicció”

    La Junta de síndics ha aprovat aquest dimarts que la següent sessió de control al president de la Generalitat, Ximo Puig, en Les Corts se celebre el dimecres (26 de setembre) en lloc de l’habitual dijous, a causa de l’agenda del president, que acudirà al cim del Corredor Mediterrani convocada a Barcelona per l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE). Així mateix, el ple debatrà cinc projectes de llei impulsats per la Generalitat: el de Mancomunitats, el regulador del lobby en l’àmbit autonòmic, el de mediació, la modificació de la LOTUP i el d’igualtat de les persones LGTBI.

    La Junta de síndics també ha aprovat la constitució de tres comissions en Les Corts a proposta del PSPV. Aquestes són la Comissió especial d’estudi per a analitzar la pobresa i la desigualtat social a la Comunitat Valenciana; la Comissió especial de recerca sobre la contractació de la Generalitat amb la trama investigada en el marc de l’Operació Taula i la Comissió especial de recerca sobre el finançament electoral del PSPV i Bloc entre 2007 i 2008 així com de la relació de Crespo Gomar amb les administracions públiques i altres partits polítics.

    Per la seua banda, el síndic del PSPV-PSOE en Les Corts, Manolo Mata, ha criticat la decisió de Ciutadans de votar en contra de qualsevol intent de reforma de la Llei electoral valenciana en aquesta legislatura. “Ciutadans viu instal·lat en la seua pròpia contradicció, després d’estar tota la campanya dient que són un partit regenerador i apel·lant a la rebaixa del llistó electoral, ara es tiren per a arrere, s’alineen amb el PP i rebutgen la seua modificació”, ha assenyalat.

    Per al portaveu dels socialistes valencians en Les Corts, Ciutadans ha cercat “qualsevol excusa per a deixar fora del parlament valencià a altres forces polítiques” i ha afegit que “com continuen per aquesta deriva igual es queden fora dels Corts perquè no arriben al 5% que no han volgut canviar”. Així mateix, Mata ha carregat contra Cs per “anunciar el seu rebuig abans a la premsa que a la resta de partits amb els qui havia estat negociant aquesta llei” encara que ha indicat que “teníem la sospita per les declaracions i posicions que estaven adoptant últimament que finalment anaven a estar en contra de canviar una de les lleis electorals més restrictives d’Espanya”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE