Jose Muñoz2

 El portaveu adjunt en Les Corts, José Muñoz, sol·licita a través d’una PNL la devolució dels interessos generats pel FLA que ja ha pagat la Generalitat a més de la condonació dels pendents

 

El portaveu adjunt en el grup socialista en Les Corts, José Muñoz, ha acusat al Govern de Mariano Rajoy de voler fer negoci “a costa d’asfixiar a tots els valencians i valencianes”. En aquest sentit ha denunciat que mentre el Banc Central Europeu (BCE) presta diners al Govern d’Espanya amb un interès al 0% “el Govern de Rajoy ja ha cobrat a tots els valencians 1.250 milions d’euros, des de 2012, a compte dels préstecs concedits, – el FLA i el fons de proveïdors-, per a poder finançar serveis bàsics a causa del infrafinançament que pateix la Comunitat”.

 

Per tot açò ha anunciat que des del grup socialista en Les Corts es presentarà una Proposició No de Llei (PNL) per a exigir al Govern de Rajoy la devolució dels interessos generats i pagats fins al moment així com la condonació dels pendents. A més també reclama al Govern del PP que explique “per què si ell rep els diners prestats d’Europa a un 0% d’interès els valencians hem de retornar-li eixos mateixos diners amb interessos, més encara si cap, quan està més que demostrat que la Comunitat és de les que menys recursos ingressa per part de l’Estat i que per tant eixos diners ens pertany”.”.

 

Per al diputat socialista “és humillante que els valencians estem obligats a retornar amb interessos, els nostres propis diners, perquè eixe és uns diners que ens pertany”, ha incidit Muñoz, qui ha lamentat que “a més de ser una de les autonomies pitjor finançades també som la que més diners paga en concepte d’interessos”.

 

“És lamentable l’odi i la persecució amb la qual Rajoy i el ministre Cristóbal Montoro ens tracten constantment”, ha denunciat Muñoz qui s’ha preguntat si “eixe odi de Rajoy és fruit d’haver aconseguit tirar de les institucions, després de 20 anys, a un govern corrupte”.

 

En esta línia, Muñoz ha recordat que “Rajoy únicament ha perdonat els interessos d’aquests préstecs als valencians quan s’han acostat períodes electorals amb l’únic interès d’obtindre rèdit polític”. Per açò ha denunciat que el Govern del PP “prioritze de forma descarada els seus interessos partidistes i electoralistes per guanyar un grapat de vots sense importar-li la situació crítica i insostenible que viu esta terra a causa del infrafinançament”.

 

Finalment ha reiterat que “des del PSPV mai anem a deixar de reclamar el que és just, perquè els valencians no som ciutadans de segona i molt menys hem d’estar obligats a pagar interessos per alguna cosa que ens correspon per justícia i per llei”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE