La senadora socialista adverteix que la Comunitat es veurà seriosament afectada ja que deixarà d’ingressar més de 70 milions per l’assistència als desplaçats, més la partida destinada al Fons de Cohesió, eliminat per a 2016

La portaveu socialista de Sanitat en el Senat, Encarna Llinares, ha assegurat que els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2016, presentats pel PP, són “la confirmació de les contínues agressions dels populars a l’Estat del Benestar”. “L’estratègia del Govern de Rajoy per a eixir de la crisi es diu desigualtat”, ha denunciat la dirigent socialista després d’acusar al govern de voler aprovar uns comptes que “consoliden més la desprotecció i la injustícia social”. “Estem davant un govern insensible amb els qui més pateixen”, ha reiterat.

Per a la senadora socialista els pressupostos en matèria de sanitat continuen per la senda de “deteriorar la qualitat de la sanitat pública”. “El Partit Popular ha convertit la sanitat en un servei per a aquells que puguen pagar-se’l, abandonant a la seua sort a la resta de la població, als més desprotegits i desfavorits, que són, no obstant açò, els que més necessiten en aquests moments de l’Estat i dels recursos públics que tots i totes aportem”, ha denunciat.

A més, la dirigent socialista també ha posat l’accent en el “càstig que suposen per a les Comunitats Autònomes”, ja que “cada vegada afronten més els serveis en solitari, en disminuir les transferències de l’Estat a aquestes”. “Avui lamentablement podem afirmar alt i clar que s’ha retrocedit d’una manera molt dramàtica. Estem davant un sistema sanitari que és més desigual que l’any 2011, perquè el Fons de Garantia Assistencial ha sigut un autèntic fracàs”, ha denunciat.

Així s’ha referit concretament a la Comunitat Valenciana a la qual, segons ha assenyalat, “ha afectat de forma molt significativa ja que deixarà d’ingressar més de 70 milions d’euros a l’any per l’assistència als desplaçats”. Una xifra a la qual també cal sumar el pressupost del Fons de Cohesió, que en “la legislatura anterior tenia una dotació de 99 milions d’euros i que per a enguany s’ha eliminat dels pressupostos”, ha recordat.

La senadora socialista ha lamentat que siga “justament quan l’economia sembla voler repuntar quan més s’incrementen les desigualtats” ja que, tal com ha explicat, “la despesa social perd pes i es redueix en termes reals”. Així ha indicat que mentre en 2011 la partida destinada a despesa social en el conjunt del pressupost consolidat va ser del 58%, en 2015 va ser del 54% i en 2016 del 53,5%.

Unes xifres, que segons ha assenyalat Llinares, “demostren que el PP torna a mentir als ciutadans quan assegura que són els pressupostos més socials de la història”. “La realitat és que els programes pressupostaris es redueixen pel que fa al 2011 de forma molt considerable, evidenciant la insensibilitat social del Govern del PP”, ha lamentat. En aquest sentit ha subratllat que també les actuacions referents a la salut pública, sanitat exterior i qualitat s’han reduït “dràsticament” pel que fa al 2011 “amb una disminució de quasi el 50%, transferint solament 6,6 milions per a totes les comunitats autònomes”.

Però a més també s’han disminuït les partides destinades a crèdits previstos per a sanitat que mentre en 2011 van ascendir a 4.255,14 milions d’euros, en termes absoluts, en 2016 seran de 4.001,62 milions, una disminució de 253.52 milions d’euros.

Per tot açò, la senadora socialista ha anunciat la presentació de diverses esmenes sol·licitant totes aquelles infraestructures sanitàries necessàries així com “un finançament concorde al pes poblacional que representem en el conjunt de l’Estat”, ha conclòs.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE