Concha Andres Diputada Socialista En Les Corts

La dirigent socialista reclama que es reforce la seguretat d’este tipus de pàgines d’Internet que promouen el joc on line i que a dia d’hui resulten a més de “molt atractives per als joves i adolescents de molt fàcil accés”

La diputada socialista en Les Corts Valencianes, Concha Andrés, ha presentat una Proposició No de Llei en la qual adverteix de l’augment de la ludopatía en els menors d’edat lligada als jocs on line. D’aquesta forma la dirigent socialista a través d’esta iniciativa insta al Consell a que es dirigisca al Govern d’Espanya perquè impulse les iniciatives legislatives necessàries així com les mesures de protecció adequades per a impedir l’accés dels menors d’edat a les apostes en jocs on line, i de la mateixa manera es reforce la seguretat en este tipus de pàgines.

Segons ha explicat la diputada socialista esta nova modalitat de joc resulta molt atractiva per als menors ja que al principi exigix d’inversions mínimes i els controls d’edat són més vulnerables per tant, “és la preferida pels joves i adolescents ja que es pot accedir de forma anònima, fàcil i sense eixir de casa”. Tal com ha assenyalat la dirigent socialista els experts en addiccions calculen que un 8% de joves pateixen este tipus de problema.

A través d’aquesta iniciativa la diputada socialista advertix de les greus conseqüències que esta addicció genera tant en els joves com en el seu entorn més proper i per açò destaca els estudis realitzats des de la Federació Espanyola de Jugadors d’Atzar Rehabilitats (Fejar) que recomanen la prevenció des d’edats molt primerenques per a evitar que el problema s’estenga.

Per tot açò, la diputada socialista també inclou en la seua iniciativa que siga la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en coordinació amb la resta de conselleries, qui elabore un pla de prevenció per a impedir l’accés dels menors a les pàgines o serveis catalogats com a perjudicials i que compte també amb la col·laboració dels ajuntaments.

Finalment Concha Andrés també proposa que des de la Conselleria s’establisca un pla amb accions formatives i d’orientació dirigides a joves i famílies amb esta problemàtica així com que s’incloga en el projecte de Llei de Polítiques Integrals de Joventut sobre el qual s’està treballant.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE