ELX (ALICANTE), 30/07/2017.- Celebración Del XIII Congreso Del PSPV-PSOE. FOTO: NATXO FRANCÉS
ELX (ALICANTE), 30/07/2017.- Celebración del XIII congreso del PSPV-PSOE. FOTO: NATXO FRANCÉS

El secretari d’Agricultura del PSPV i alcalde d’Utiel, Fernando Benlliure, recorda el ferm compromís que han mantingut durant dos anys els socialistes valencians per a “defensar la identitat de la D.O. Utiel-Requena i modificar el plec que regulava la D.O de València

El nou secretari d’Agricultura del PSPV-PSOE i alcalde d’Utiel, Fernando Benlliure, ha aplaudit hui la “ferma decisió i el compromís” del Consell de Ximo Puig de “modificar el plec de condicions que regulava la D.O de València per a tornar a reconéixer com a denominació pròpia la D.O. Utiel-Requena, englobada dins de la Denominació de València per l’obstinació del PP el maig de 2011”. En este sentit, els socialistes valencians han recordat el compromís mostrat tant pel president Ximo Puig com per l’actual Secretari Autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez-Mulero per a “defensar la identitat i protegir la qualitat i l’excel·lència del raïm i dels vins de la zona”.

“Mentre el PP preferia que els conflictes s’eternitzaren i els resolgueren els tribunals, el Consell de Ximo Puig ha optat per escoltar als sectors implicats, cercar solucions i posar fi a les disposades i conflictes de les Denominacions d’Origen”, ha apuntat Benlliure qui també ha defensat el paper de les D.O. “com a garants de la qualitat dels nostres brous davant l’atomització del sector vitivinícola valencià”. “El PP en englobar la D.O. Utiel-Requena en la D.O. de València va obviar i va minimitzar les diferents característiques dels vins valencians i va provocar que es retrocedira en la cerca de l’excel·lència i el reconeixement internacional de les diferents zones”, ha reiterat l’actual secretari d’Agricultura del PSPV.

Per tot açò, els socialistes valencians han aplaudit la decisió del Consell de restituir la situació anterior per a tornar a reconéixer les tres Denominacions d’Origen de la Comunitat i han instat al PP a aclarir “a qui va beneficiar o quines motivacions van tenir per a modificar un plec que l’única cosa que ha aconseguit ha sigut un greu perjudici per als agricultors d’estes dues zones que han vist com s’ometien les característiques diferenciades dels brous d’ambdues àrees”.

Benlliure, a més, ha anunciat que esta mateixa vesprada es reuniran amb els alcaldes i portaveus socialistes de la comarca d’Utiel-Requena així com amb els responsables de la D.O. Utiel-Requena per a traslladar-los les modificacions publicades avui en el DOCV. “Estàvem convençuts que el president Ximo Puig faria tot el possible per a tornar a la situació anterior, com estaven reclamant des de llavors els xicotets agricultors de les zones de l’interior de València i d’Alacant”, ha apuntat el dirigent socialista abans de lamentar “la decisió arbitrària i contrària als interessos dels valencians que va adoptar l’anterior Consell del PP malgrat comptar amb el rebuig explícit de gran part dels implicats”.

“La diferenciació ha sigut sempre el valor afegit clau i la garantia de la qualitat del nostre sector”, ha sentenciat Fernando Benlliure qui ha incidit a més en què esta decisió “ha provocat durant estos anys la confusió entre els consumidors dels brous valencians, acostumats a decantar-se per uns o altres vins en funció de la diferenciació que impliquen les diferents varietats de raïm emprades en cadascuna de les regions”. “Necessitem cercar propostes, treballar per un millor funcionament del sector i potenciar les sinergies, no cercar l’enfrontament com va fer el PP perquè estem parlant del principal motor econòmic d’una àrea que compta amb una extensió de prop de 45.000 hectàrees de vinyers i uns 150 cellers de diferents grandàries”, ha conclòs el secretari d’Agricultura del PSPV

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE