Mustafá Rosa 0115

La diputada socialista recorda que es tracta d’un projecte basat en la Casa Malva asturiana que, des de 2007, s’ha convertit en referent

València, 28/10/2015.- La diputada socialista, Rosa Mustafá, ha anunciat que des del grup socialista en Les Corts es va a presentar una Proposició no de Llei per a instar a la Generalitat a crear un Centre d’atenció integral a dones víctimes de violència de gènere. Cal destacar que es tracta d’una iniciativa que aquest matí ja s’ha presentat en Les Corts, en forma d’esmena a una Proposició no de Llei presentada pel grup Podemos i que no ha sigut acceptada.

D’aquesta forma, la diputada socialista ha subratllat la importància d’aquesta iniciativa que garantiria el dret de les dones a serveis socials d’atenció, emergència, suport, acolliment i recuperació. “No estem parlant d’un problema d’habitatge sinó de violència” i ha destacat el dret de les dones i descendents a recuperar una vida digna.

Així mateix ha recordat que aquest projecte que ara s’impulsa des del grup socialista està basat en una experiència similar que ja està funcionant amb èxit, com és la Casa Malva asturiana, centre inaugurat al març de 2007 i que s’ha convertit en referent d’atenció integral a les víctimes de violència de gènere.

Durant la seua intervenció en el ple de les Corts, la diputada socialista ha incidit que “no existeix cap altre delicte en el qual la víctima siga qui ha de deixar la seua casa i el seu entorn, i no l’agressor”, al mateix temps que ha remarcat que “avui del que parlem és de protegir la vida d’aquestes dones”. De fet, ha apuntat que “garantir la vida de les dones ha de ser i és el compromís de la Generalitat, però també el d’aquesta cambra parlamentària i de tota la societat valenciana, i açò inclou també plantejar un projecte de recuperació personal i individual”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE