150329 Reunión Consell Empleo

La secretària d’Ocupació del PSPV, Rocío Briones, ha destacat que “les polítiques d’ocupació han d’influir en el creixement econòmic real, a través de l’empreniment, el suport a les empreses o a la indústria”

La responsable d’ocupació del PSPV, Rocío Briones, ha anunciat avui que els socialistes valencians estan treballant en el disseny d’un nou model de gestió “més col·laboratiu i eficaç” per al suport a la creació i consolidació d’iniciatives emprenedores a la Comunitat. Així s’ha manifestat després de la reunió del Consell d’Ocupació del PSPV-PSOE que està realitzant una sèrie de trobades sectorials per a arreplegar propostes i, en aquesta ocasió, els socialistes han abordat l’empreniment, la cooperació empresarial i l’economia social. En aquest sentit, ha explicat que el programa de govern del PSPV-PSOE inclourà l’impuls de noves fórmules d’empreniment innovador, social i col·laboració per a crear ocupació

D’aquesta manera, des del PSPV estan treballant, al costat de les entitats socioeconòmiques de la Comunitat Valenciana, en un pla per a “generar un vertader entorn innovador i emprenedor capaç de crear ocupació sostenible i de qualitat”. En la trobada han participat CIERVAL, la Confederació de Cooperatives de la Comunitat (Concoval), la Federació Valenciana d’empreses Cooperatives de Treball Associat (Fevecta), la Federació d’empreses Valencianes d’Economia Social (FEVES), l’Institut Universitari d’Economia Social i Cooperativa (IUDESCOOP), l’Associació de Treballadors Autònoms de la Comunitat Valenciana (ATA-CV), la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA), la Plataforma d’autònoms emprenedors, la Plataforma de persones aturades, ADLYSE, l’Agrupació Empresarial Valenciana de Centres Especials d’Ocupació (AGEVALCEE), l’Associació Valenciana d’empreses d’Inserció (AVEI), l’Associació ALANNA, així com professionals pertanyents a diferents institucions com a Instituts Tecnològics, SERVEF, SEPE, Universitat de València, UJI, IVACE o la Cambra de comerç.

Per als socialistes, és urgent abordar “com les polítiques d’ocupació han d’influir en el creixement econòmic real, a través de l’empreniment, el suport a les empreses o a la indústria”. En aquest sentit, Briones ha explicat que durant la trobada les entitats van coincidir en “la necessitat de treballar de forma conjunta per a recuperar la pau social, a través de la recuperació de la concertació i el diàleg social”.

Per tot açò, des del PSPV-PSOE han destacat la urgència del canvi a la Comunitat Valenciana per a aconseguir un “major suport institucional a l’esforç innovador de les Pimes així com un suport permanent a les empreses, però especialment a l’inici, en l’arrencada de l’activitat”. Els socialistes, segons ha explicat Briones, treballaran per a promoure iniciatives i accions que promocionen i recolzen la cooperació empresarial amb l’objectiu d’incrementar la seua grandària i capacitat per a la necessària eixida a altres mercats”. A més, també es va abordar la necessitat d’incorporar “l’economia social en totes les polítiques públiques d’ocupació, i també en les educatives, així com introduir l’empreniment com una possibilitat de projecte conjunt i no com a figura individual”. Per a açò, “cal acabar amb la trampa de la cultura de l’esforç i fomentar fórmules d’empreniment col·lectiu”, ha indicat Briones.

Pla Reestructuració Empresarial

Quant a la situació dels autònoms, els participants han reclamat més suport econòmic en els primers anys de vida del negoci i un assessorament tècnic necessari per a donar continuïtat i viabilitat als projectes. Al seu judici, es fa indispensable “aprofitar al màxim les oportunitats que ofereixen els fons europeus per al finançament de projectes i ser capaços de valorar més la viabilitat del projecte per sobre d’altres criteris que prevalen actualment”. És més, Briones ha reclamat que s’ha de recuperar “el finançament autonòmic per al suport als emprenedors, autònoms i empreses en general, amb filtres coherents i no exclusivament retallades temporals per a impossibilitar l’accés a les ajudes, sinó a través de plans d’empreses viables”. Davant açò, els socialistes s’han compromès a realitzar un Pla de Reestructuració Empresarial per a aconseguir un “canvi en el repartiment de subvencions a fons perdut per a passar a tutelar a les empreses entre els 3 i 5 primers anys a través d’organismes públics”, ha conclòs Briones.

Així, han destacat que “la generació d’ocupació autònoma és una fórmula més en la recuperació econòmica” però, han advertit que “no és la panacea per a reduir les taxes d’atur i menys amb falses propostes populistes de curt recorregut que l’única cosa que generen són falses expectatives i la desesperació de les persones aturades”. De fet, han recordat que el PP ha venut “falses ajudes que mai van arribar”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE