171018 Reunión Área Metropolitana 2
  • Els socialistes han aprovat en la comissió de la Emtre una nova reducció de la Tamer, la taxa que va imposar el PP per a tapar el forat provocat per la seua nefasta gestió en l’entitat metropolitana de València
  • La secretària de Creixement i Ocupació del PSPV i el responsable de l’Àrea Metropolitana de València del partit reuneixen a alcaldes i portaveus socialistes per a explicar les mesures que pren el partit en les entitats metropolitanes
La secretària de Creixement i Ocupació del PSPV-PSOE, Blanca Marín, i el responsable de l’Àrea Metropolitana de València en el partit, Juan Antonio Sagredo, han reunit esta setmana en Blanqueries als alcaldes i portaveus socialistes de l’àrea metropolitana per a explicar les iniciatives que estan duent a terme els socialistes valencians en les entitats metropolitanes. En la trobada es va abordar l’aprovació per part del PSPV de la rebaixa de la TAMER, la taxa que va aplicar el PP pel tractament i eliminació de residus en l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (Emtre) i que afecta als veïns de 45 municipis. La mesura, que el PSPV va aprovar el dimarts en comissió de l’organisme i que es portarà a l’assemblea divendres que ve per a la seua aprovació definitiva, suposa una nova baixada que afectarà a 700.000 famílies.

En aquesta legislatura és la segona vegada que s’aprova una rebaixa del que els socialistes van denunciar com “una taxa injusta per als ciutadans, provocada per la mala gestió del PP”. Aquesta nova mesura suposa una reducció que, en termes absoluts, va des d’un 6 a un 21% des de 2016. Marín ha destacat que els socialistes “estem complint amb la nostra promesa de reduir la càrrega impositiva a les famílies, amb una taxa que els populars van aplicar per a poder tapar el forat que les seues males pràctiques van generar en l’entitat”. De fet, ha recordat Marín, “la primera mesura que els socialistes aprovem aquesta legislatura en la Emtre va ser una primera reducció de la taxa i, ara, per a 2018 la tornem a rebaixar”.

La mesura s’aplicarà a partir de 2018 i contempla una disminució de la taxa a la pràctica totalitat dels usuaris. Les reduccions s’aplicaran per quatre trams i la major rebaixa afecta a les famílies amb menys recursos, als qui se’ls aplicarà una reducció del 15%. En aquest tram està previst que els 250.000 usuaris que en l’actualitat paguen 39 euros a l’any passen a abonar 33; uns altres passaran a tenir una tarifa de 39 a 35 euros, un tercer tram que ara pagaran 108 euros anuals enfront dels 113 que pagaven, i una cambra que reduirà de 113 a 110 euros a l’any.

Per al secretari de l’Àrea Metropolitana de València del PSPV es tracta d’una nova reducció “molt positiva” que va encaminada a “complir les promeses amb les els alcaldes socialistes concorrem a les eleccions de 2015: reduir la taxa de brosses que va imposar el PP a les famílies de tots els municipis de l’àrea metropolitana de València”. Així, Sagredo ha assegurat que “la rebaixa que arriba a suposar un 21% menys que el que les famílies pagaven en 2015, és encara insuficient per a nosaltres, que no renunciem a seguir optimitzant els recursos en la Emtre per a aconseguir la rebaixar més la quota que va aplicar el PP”. Tal com ha explicat Sagredo aquesta reducció és possible gràcies a la redistribució dels trams en els quals s’aplicava la taxa. “Els socialistes hem apostat per reduir la quota a les famílies i augmentar-la per a aquells usuaris que més aigua consumeixen i més brossa generen”, ha conclòs el dirigent socialista.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE