Forum Esport

Els socialistes han celebrat tres jornades de debat en matèria d’activitat física i esports en les tres províncies, l’última a L’Alfàs del Pi, a Alacant

Els socialistes valencians han celebrat tres jornades de debat en matèria d’activitat física i esports en les tres províncies, Castelló, València i Alacant. En l’última, celebrada a L’Alfàs del Pi, el seu alcalde, Vicent Arqués, es va referir a l’esport “com a element que cohesiona, educa i promou la salut dels ciutadans i que, al temps, es constitueix com un dinamitzador econòmic i cultural del municipi”.

Per la seua banda, Jeannette Segarra, secretària general del FÒRUM de L´ESPORT, va apostar per “un futur en el qual l’esport i l’activitat física han de jugar un paper essencial” i es va comprometre a arreplegar i estudiar les propostes, presentades en la jornada, per a incorporar-les al seu programa electoral. “Junts, govern i ciutadania, compartint el compromís amb l’esport, podrem aconseguir l’objectiu de millorar la qualitat de vida i la societat en general”, va manifestar.

La Comunitat Valenciana és una de les autonomies que menys inverteix en l’esport. Segons els estudis de la Federació espanyola de municipis i províncies (FEMP), la inversió per habitant en 2014 ha sigut de 3,66 €, enfront dels 6,15 € de la mitjana espanyola. El pressupost per a l’esport escolar i de base ha disminuït durant aquests últims anys al ritme que s’incrementava la inversió en els “grans esdeveniments esportius”, l’exemple del més emblemàtic és la Fórmula 1, que a més ha resultat una “ruïna per a la Generalitat i un gran negoci per als organitzadors”.

Programa Salut i Esport

Des del PSPV proposen la implantació d’un programa de salut i esport, en coordinació amb el servei valencià de salut i les administracions locals, l’obertura de la “Escola Valenciana de l´Esport” per a la formació oficial i acreditació de competències dels tècnics esportius, així com donar un impuls decidit a l’esport en edat escolar.

Igualment, postulen la posada en marxa del projecte de suport i estímul al desenvolupament esportiu local, elaborar un pla director d’instal·lacions esportives a la Comunitat Valenciana, que corregisca els desequilibris territorials existents, la promoció de l’esport universitari i la seua coordinació amb l’esport federat i municipal.

Protecció de la pilota

Així mateix, els socialistes consideren necessari l’impuls i protecció de la pilota valenciana; l’estímul a la recerca, la innovació i el desenvolupament en les ciències de l’esport; el desenvolupament normatiu i la posada en marxa del Consell Assessor de l’esport; el suport decidit a les federacions esportives en els plans d’especialització i tecnificació esportiva, així com en l’organització d’esdeveniments esportius, campionats oficials i altres competicions en l’àmbit autonòmic.

 

Els participants en aquesta jornada a L’Alfàs han plantejat la necessitat de suport a l’esport per a discapacitats, impulsar el programa dels Jocs Esportius Escolars, explotar l’oportunitat que ofereix el turisme esportiu, en coordinació amb la iniciativa privada però sense que aquesta condicione el servei públic i impulsar el mecenatge en l’esport.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE