27926520936 1f68a8566c Z

Els socialistes valencians es reuneixen en la seu de Blanquerías per a fer balanç de les eleccions el 26J així com per a analitzar el primer any de govern amb Ximo Puig al capdavant de la Generalitat

 

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha anunciat esta vesprada, durant la celebració de la seua Executiva Nacional, que els socialistes celebraran durant el primer cap de setmana de setembre la seua ‘Escolad’Estiu’ on es debatrà sobre el paper del federalisme i la socialdemocràcia. Per a Puig és important que en aquests moments “fem una anàlisi adequada de com ressituar a la socialdemocràcia europea en l’espai polític europeu i espanyol” i per açò, ha assenyalat com a fonamental “analitzar l’àmbit polític en el qual ens movem actualment per a poder interpretar millor el món en el qual vivim”.
D’aquesta forma, el paper de la socialdemocràcia tant valenciana i espanyola com a europea o una nova configuració de l’Estat a través del federalisme seran algun dels temes a tractar pels socialistes, els qui, com ha incidit el seu secretari general “devem abordar des de ja un procés de reflexió i de canvis en els quals el pensament i les idees van a ser fonamentals”.
Així s’ha referit abans de participar en la Comissió Executiva Nacional que ha tingut lloc en la seu de Blanquerias on a més d’analitzar els resultats de les eleccions del 26J també s’ha fet balanç del que ha sigut el primer any de gestió al capdavant del Consell.

A preguntes dels periodistes sobre els resultats electorals a la Comunitat el líder dels socialistes valencians s’ha reafirmat en les seues valoracions i ha reiterat que “són manifestament insuficients a pesar que hem parat una deriva deficient i en caiguda del nostre partit” ha assenyalat. En aquest sentit ha recordat que “hem sumat vots i percentatge però molt lluny de les nostres expectatives” i ha assegurat que “és veritat que ja s’ha frenat la caiguda”.En aquesta línia, ha insistit que “ni els problemes són solament de lideratges ni els socialistes hem estat aturats durant aquest temps”. De fet, tal i com ha apuntat, “des de les passades eleccions autonòmiques i locals el PSPV va obrir el partit a la ciutadania amb les primàries presencials més importants de tota Espanya; obrim el partit a independents i vam emprendre un relleu intergeneracional amb la intenció d’obrir cada vegada més el PSPV als valencians i valencianes i el socialisme a tota Espanya”. “Hem de tenir en compte que els problemes no són endèmics, sinó generalitzats i comuns a tota la socialdemocràcia europea amb la paradoxa que tots reconeixen ja la socialdemocràcia com l’única solució als problemes actuals”, ha assegurat.

 

Respecte al lideratge de Pedro Sánchez ha reiterat, novament, que compta amb el suport del PSPV. “Crec que ara és més important el contingut que el continent i en el futur quan se celebre el Congrés Federal es decidirà”, ha apuntat.

Sobre possibles pactes ha incidit en les declaracions ja realitzades durant aquest matí als mitjans de comunicació i ha assenyalat que “PSOE i PP són antagònics. Nosaltres som l’alternativa a Rajoy”. En aquest sentit ha recordat que els ciutadans han situat al PSOE en l’oposició i per açò “anem a fer una bona oposició per a fins i tot des d’aqueix espai millorar les lleis i intentar arribar a aliances per a millorar la vida dels ciutadans i dur a terme totes les propostes que siguen bones i positives”. “Rajoy té la legitimitat per a cercar companys de viatge. El PSOE no és company de viatge del PP en cap cas”, ha puntualitzat abans d’assenyalar que “una altra cosa és que calga establir grans acords per a reformes com la Constitució i d’altres fonamentals del nostre país i per a açò cal comptar amb el PP i amb tots els partits”, però això no significa que “el PSOE servisca de crossa al PP perquè, a més a més, va en contra de la pròpia naturalesa dels socialistes”, ha asseverat.

Respecte a la possibilitat d’unes terceres eleccions ha assegurat que “en aquests moments estem molt lluny d’aqueix panorama”. “Hi ha dretes suficients en el Parlament perquè arriben a un acord i el que ha de fer Rajoy és entendre que no ha guanyat per majoria absoluta les eleccions així té intentar gestionar la seua pròpia diversitat”, ha assenyalat després d’apuntar que “en aquests moments en aqueix espai, – en referència a tota la dreta-, hi ha suficients vots per a poder accedir al govern amb normalitat”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE