Alfred Boix Herick Campos

El Vicesecretari d’Organització qualifica de “inútils”per als valencians i valencianes els PGE de 2016 per no contemplar el nou sistema de finançament i ratificar les retallades socials

Herick Campos anuncia que s’han presentat 176 esmenes que suposen augmentar la inversió del Govern a la Comunitat per a arribar al nivell de 2011

Alfred Boix, Vicesecretari d’Organització del PSPV-PSOE, i Herick Campos, Coordinador dels Diputats i Senadors del PSPV-PSOE, han presentat les esmenes registrades avui pel PSOE, en el Congrés dels Diputats, per a augmentar les inversions per a la Comunitat Valenciana contemplades en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2016.

Alfred Boix ha lamentat que s’hagen hagut de fer esmenes, doncs constata que el Govern del PP segueix discriminant a la Comunitat en inversions, i amb açò a tots els i les valencianes. “Rajoy ha fet cinc pressupostos que han significat el període més negre d’inversions de la història d’aquesta Comunitat”, ha denunciat després d’acusar al PP d’haver “humiliat i arruïnat als valencians”.

En aquest sentit, ha recordat que ha sigut Rajoy i el PP els qui han situat als valencians i valencianes a la cua d’inversió durant aquests quatre anys. Com a exemple ha assenyalat que durant el primer semestre d’enguany, el PP solament havia licitat obra per valor de 52,4 milions d’euros, tan sols el 8,5%, d’un total de 613 milions, el que suposa pel que fa al total de la inversió d’Espanya només el 2,4%.

Per al dirigent socialista es tracta d’uns pressupostos que “manquen de credibilitat social ja que estem enfront d’uns comptes que no solament són dolents, si no que no les executen dins del termini i en la forma escaient”. Així mateix, ha recordat que “són uns comptes que pertanyen a un govern que està a les portes de convocar unes eleccions, que està afeblit i que es va poder observar en les últimes eleccions municipals i autonòmiques”.

Boix ha qualificat aquests pressupostos de “inútils per estar lluny de les necessitats dels valencians” a més de “una imposició ideològica per a la següent legislatura, doncs segueix imposant un austericidi ineficaç que allarga el sofriment als i les valencianes i retarda la recuperació econòmica de la Comunitat”. En aquest sentit, ha afirmat que “el millor per a la Comunitat haguera sigut que s’hagueren convocat eleccions i que s’hagueren anat”.

També ha volgut posar l’accent en què malgrat el Govern del PP, el PSPV-PSOE seguirà amb la seua agenda del canvi des del Consell, “encara que per a accelerar eixe canvi necessitem un canvi a Espanya en les pròximes eleccions generals liderat per un PSOE, que sí recolza la reforma del finançament, compensar-nos per l’infrafinançament d’anys anteriors, i que la inversió s’acoste a un percentatge igual al de la població, com demostren les dues esmenes que ho demana i que han presentat conjuntament el PSOE i Compromís”.

Per tot açò, ha exigit al PPCV que s’emancipe de Gènova i demostre que “la ‘dedocracia’ que impera en el seu partit no torne a tenir com a factura el silenci còmplice o fins i tot l’aplaudiment que tinguem 60 € per habitant menys que la mitjana nacional, la qual cosa suposa 300 milions d’euros menys d’inversió en 2016”. “De no fer-ho”, ha afirmat Boix, “s’evidencia que segueixen dient una cosa a la Comunitat i votant una altra a Madrid, perquè la veritat és que ací no hi ha lideratge, sinó uns suplents temporals”.

COHERÈNCIA: ESMENES PER A RECUPERAR EL NIVELL INVERSOR DEL 2011

Per la seua banda, el Coordinador dels Diputats i Senadors del PSPV-PSOE, Herick Campos, ha anunciat que les 176 esmenes, d’aprovar-se i complir-se o executar-se el que sol·liciten, “suposaran un augment de la inversió a la Comunitat de 673 milions d’euros, fins a arribar als 1.552 milions d’euros”. En aquest sentit, ha explicat que aquesta xifra no era casual, doncs suposaria arribar al nivell inversor dels últims pressupostos socialistes de 2011, que va ser de 1.541 milions d’euros, així com compensar el dèficit d’inversió per habitant que plantegen els pressupostos de 2016, que és de 300 milions d’euros, i el que va haver-hi en els de 2015, que era de 435 milions d’euros, “doncs eixe any la diferència amb la mitjana nacional era de 87 € per habitant”.

Per al dirigent socialista “el que demanem és realitzable, just, i necessari per a accelerar la recuperació econòmica a la Comunitat i que l’eixida de la crisi siga amb major competitivitat dels sectors productius gràcies a eixes infraestructures i actuacions que comprenen les esmenes socialistes, que a més tindria una repercussió directa immediata en l’increment del PIB d’Espanya”. Així mateix ha afegit que “els socialistes som coherents amb el fet, i per açò només parlem de recuperar el ritme de les obres de 2011, continuant amb l’execució d’obres que han quedat en els calaixos per decisió del Govern de Rajoy, i que es poden abordar ara que s’ha acabat l’AVE a València i Alacant”.

Campos ha desglossat les principals esmenes de Foment, que sumen 435,6 milions addicionals, destacant les presentades per a complir amb els terminis del Corredor Mediterrani i l’AVE a Castelló, Elx i Vega Baixa, que suposen incrementar la inversió en 307 milions d’euros, que s’afegirien als 436 pressupostats. Així mateix, ha marcat com a prioritat millorar i ampliar la xarxa de Rodalies per a vertebrar la Comunitat per ferrocarril, i ha recordat que “el PP ha reduït a la mínima expressió les inversions, dedicant en 2016 només 1,5 milions d’euros, i acabant la legislatura sense un sol quilòmetre nou”, per la qual cosa han presentat esmenes per a invertir 47 milions d’euros. Sobre carreteres, va explicar que plantegen augmentar en 63,3 milions els 40 pressupostats per a obres noves, a més de que es garantisca per llei que l’AP7 serà gratuïta en finalitzar la concessió.

L’altre paquet important d’esmenes, segons ha destacat, són les que van dirigides a augmentar la inversió en 147 milions d’euros per a garantir i millorar el proveïment d’aigua i per a sectors productius. “Més mesures contra la sequera, desenvolupament dels plans contra inundacions, adequació de llits, regeneració de la costa i millores en la façana litoral, i recuperació d’espais naturals i aiguamolls”, ha assenyalat.

A més de les esmenes dirigides al sector agroalimentari citades, Herick Campos ha exposat també les esmenes dirigides al suport a la indústria i al turisme, que “el Govern del PP no contempla i que suposaria l’engegada d’un pla industrial amb 30 milions d’euros, i col·laboració directa en promoció turística i modernització d’aquest sector amb 12 milions d’euros”, ha conclós.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE