Cerdán

El diputat socialista David Cerdán també sol·licita a Medi Ambient iniciar el procediment de Paratge Natural Municipal de les dunes sol·licitat per l’Ajuntament de Guardamar del Segura

 

El diputat socialista i portaveu de Medi Ambient, David Cerdán, ha sol·licitat a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural que realitze un estudi integral de la situació actual de la Dunes de Guardamar del Segura, un paratge únic en la costa Mediterrània que es troben en una situació de vulnerabilitat davant la deixadesa d’anteriors governs.

Segons Cerdán, “és vital per a defensar este sistema dunar de més de 14 quilòmetres saber en quin estat es troba i a causa de quins elements. Tots tenim la certesa que podria estar millor, però la sequera, les plagues i la falta de compromís d’anteriors governs ho han situat en un delicat estat. Saber què li ocorre serà la millor manera de saber com i en què cal actuar”.

L’interès dels socialistes es deu al fet que “aquest paratge, just en la desembocadura del riu Segura, que s’estén sobre 800 hectàrees, és el sistema dunar més important de tota Espanya. És un luxe que té com a figures de protecció haver sigut declarat Lloc d’Interès Comunitari (LIC), que sens dubte no és suficient”. En opinió dels socialistes, compartida per l’actual equip de govern municipal, les Dunes de Guardamar requereixen d’una “actuació que, encara que siga per fases, siga integral. I que permeta salvar la pinada, element essencial que sosté el sistema de dunes en aquest territori assotat pels vents de llevant i els forts corrents marins”.

En la proposta socialista, la Comissió de Medi Ambient també haurà de pronunciar-se sobre l’interès que ha manifestat l’Ajuntament deGuardarmar del Segura que el sistema dunar siga declarat Paratge Natural Municipal, “lloc que entenem que el principal interessat de defensar aquest ecosistema és el municipi i, d’aquesta manera, se li donarà més participació i responsabilitats al municipi”.

Cerdán va afirmar que a curt termini, i malgrat les limitacions pressupostàries i de personal, les Dunes de Guardamar necessiten “recuperar el temps perdut” en anteriors legislatures i disposar d’un “calendari d’actuacions i mesures de protecció i recuperació per a traure a flotació aquest hàbitat a Espanya i únic a Europa”. El diputat socialista es va mostrar molt optimista posat que la Conselleria ha manifestat en diferents ocasions la necessitat d’invertir en paratges excepcionals i d’un alt valor mitjà ambiental. “La sensibilitat del Consell en matèria de medi ambient i desenvolupament sostenible està fora de tot dubte, així doncs en breu temps les Dunes tindran el que vénen reclamant i necessitant des de fa tants anys”, va afirmar Cerdán.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE