Rdp Concha Andrés

La diputada socialista Concha Andrés ha recordat que no és la primera vegada que el PSPV-PSOE intenta esclarir aquest assumpte i remarca que “ha arribat el moment, amb un govern progressista, d’aclarir dubtes i que s’exigisquen responsabilitats”

València, 27/09/2015.- El grup parlamentari socialista en Les Corts ha presentat una proposició per a la creació d’una comissió d’investigació, si pot ser en el termini d’un mes, pel que fa a les adjudicacions a residències de la tercera edat que es van dur a terme durant els anys de gestió del PP. De fet, no és la primera vegada que el PSPV-PSOE intenta engegar aquesta comissió sobre el denominat ‘model Cotino’, que en l’anterior legislatura va ser rebutjada pels vots en contra del PP.

Ara, tal com ha assenyalat la diputada socialista i portaveu de Benestar Social, Concha Andrés, la intenció és aclarir les adjudicacions que es van dur a terme des de la conselleria de Benestar Social de places de residència d’accessibilitat. En concret, es tractava de 50 residències “vint de les quals estaven relacionades amb la família Cotino i amb l’empresari Ortiz”, ha apuntat, al mateix temps que ha recordat que “açò naix d’un concurs que s’engega des de la conselleria de Benestar Social durant l’etapa de Rafael Blasco i en el qual es barrejava la possibilitat d’adjudicar fins a 6.000 places de residències i que es van adjudicar en la seua major part a empreses relacionades amb la construcció, no a empreses que ja estaven anys treballant en el sector de la tercera edat”.

La diputada socialista ha recordat que “des del PSPV-PSOE s’han sol·licitat de forma reiterada explicacions respecte al procediment seguit per a aquestes actuacions, sobretot perquè es donaven unes condicions extraordinàries, de privilegi”. En aquest sentit, ha apuntat que un 33% d’aquestes places havien de destinar-se a aquestes residències, sota l’epígraf d’accessibilitat. A més, ha subratllat que “el cas estrany d’aquest assumpte és que sent Cotino conseller es van modificar les condicions, la qual cosa va suposar que la preferència de cobertura d’aquestes places es passa al 100% i es va incrementar la durada del contracte a 25 anys”.

Andrés ha posat l’accent que “mentre açò succeïa hi havia residències públiques que s’estaven tancant, com va succeir a Benetússer, a Alacant o Benicàssim”, al mateix temps que ha remarcat que “aquestes residències tenien un cost-plaça superior a unes altres, que eren públiques o gestionades per un altre tipus d’entitats sense ànim de lucre”.

Per tot açò, ha insistit que “considerem que aquesta situació és greument irregular” i ha afegit un tercer factor “perquè d’una banda estava la preferència en la concertació de les places, per una altra el preu més car, i en tercer lloc també tenien preferència de pagament, ja que la Generalitat pagava abans a aquestes residències, la qual cosa suposa un altre privilegi afegit”. De fet, segons calculen des del PSPV-PSOE cadascuna d’aquestes residències cobrava 58 euros per plaça, els 365 dies de l’any. Així, i atès que es van adjudicar al voltant de 1.600 places, que es tinga constància, estarien cobrant uns 33 milions d’euros anuals.

Finalment, la portaveu socialista ha assegurat que “ha arribat el moment, amb un govern progressista i unes Corts que ho recolzen de forma majoritària, d’aclarir tots aquests dubtes i que s’exigisquen responsabilitats perquè els ciutadans coneguen què ha estat passant amb els diners públics”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE