Rdp Concha Andrés

La diputada socialista, Concha Andrés, recorda que fins a 200.000 llars valencianes es veuen necessitades d’aquesta mesura
L’executiu que presideix Ximo Puig ha multiplicat la partida destinada a aquesta mesura de protecció permetent que puga ampliar-se si és necessari

València, 24/01/2016.- La diputada socialista i portaveu en la Comissió de Política Social i Participació Ciutadana, Concha Andrés, ha registrat en Les Corts Valencianes una PNL demandant que la cambra inste a dirigir-se al govern d’Espanya per tal que adopte de manera urgent les mesures necessàries per a la implantació d’un ingrés mínim vital. Ingrés que aniria destinat a les famílies amb una situació de necessitat derivada de la falta de recursos econòmics.

Andrés ha recordat així mateix que els socialistes defensen, si arriben al govern d’Espanya, la implantació de l’ingrés mínim vital de tal forma que s’aprove una prestació de 426 euros mensuals més una ajuda d’entre 50 i 150 euros per fill a càrrec, en funció dels ingressos familiars.

En aquests moments hi ha unes 200.000 llars valencianes que es veuen necessitades d’aquest ingrés mínim vital i, de fet, el Consell dins de les polítiques que està desenvolupant ja ha previst fins a 39 milions d’euros en el seu pressupost per a pal·liar els problemes derivats d’aquestes situacions. Quantitat sensiblement superior a la que quantificava el Partit Popular (20 milions, més 9 per al pagament d’endarreriments), i que a més contempla en la seua partida que aquesta puga ampliar-se si la xifra no fóra suficient per a arribar a tots els necessitats.

La diputada socialista ha remarcat que aquest tipus d’accions haurien de ser contemplades pel govern d’Espanya, però fins ara no han tingut cabuda en la política de retallades de Rajoy que des de fa temps ha abandonat les necessitats de les persones que més necessiten de la cobertura social de l’Estat.

La proposició dels socialistes en Les Corts defensa la creació d’una nova prestació dirigida a les llars sense ingressos o en situació de necessitat, qualsevol que siga la causa, com a prestació no contributiva de la Seguretat Social, i que aquesta compte, per al seu reconeixement, amb la col·laboració pactada els serveis socials de les Comunitats Autònomes.

Així mateix es demanda l’increment de la cobertura de la prestació per fill o filla a càrrec i l’augment de la seua quantia, de forma escalonada, en funció de les rendes familiars, i vinculat als ingressos de la llar, independentment de la situació laboral dels pares.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE