Els socialistes valencians han presentat una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat de 2016 perquè es promulgue un reial decret que dispose les mesures necessàries per a pal·liar els danys personals i materials produïts per inclemències climatològiques

El PSPV ha presentat una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat de 2016 perquè es promulgue un reial decret que dispose les mesures necessàries per a pal·liar els danys personals i materials produïts per inclemències climatològiques ocorregudes a la Comunitat Valenciana en els últims mesos, així com els que es pogueren produir fins a finals de 2015. Aquestes ajudes, seran com a mínim, les contemplades en la Llei 3/2012, de mesures urgents per a danys produïts per incendis i altres catàstrofes naturals.

En les primeres setmanes de juny es va produir el desbordament d’un llit que va tallar la CV-378 i va bloquejar diversos vehicles a Albal i Xiva. A Castelló, també les pluges van provocar danys a l’interior del nord de la província i la Plana Baixa, formant una línia de tempestes entre Onda, Almenara, L’Alcora, Atzeneta i Morella. El Centre d’Emergències 112 va assenyalar que el 15 de juny s’havien acumulat 63,6 litres per metre quadrat a Catí (Castelló) i 45,4 litres en Algar del Palancia (València). En Torres-Torres les fortes pluges van anegar camps de tarongers, mentre que a Xàtiva va caure una branca d’arbre en l’Avinguda de Selgas, que va ser retirada pels bombers.

La pedra va afectar especialment a la comarca del Camp de Morvedre però també a Algímia d’Alfara, Quartell i Almenara, entre altres poblacions. Així mateix, en la franja entre Riba-roja i Manises 500 hectàrees es van veure afectades per la pedra que va arribar a caure amb una grandària “de pilotes de tennis” i va provocar pèrdues de fins al 100% de la collita de cítrics i danys en la fusta de l’arbrat. En la Ribera Alta i a La Costera es van veure afectades fins al 30% de la collita citrícola i en alguns municipis de la Marina Alta tota la producció citrícola va ser danyada, amb un total de 400 hectàrees afectades.

El 30 de juliol i el 2 d’agost sengles borrasques van recórrer l’Alt Vinalopó descarregant pedra a Beneixama, Muro, Banyeres, Canyada, Biar i Villena, ocasionant danys de diferent consideració en béns personals i públics, així com en cultius. S’estimen unes pèrdues del 80% en olivars, ametlers, vinyes i hortalisses a Beneixama, la població més afectada.

Finalment, destacar que el 12 d’agost es van produir greus danys al Comtat com a conseqüència d’una forta tempesta, especialment a Benillup, Gorga i Billeneta, amb destrosses en murs i infraestructures, i es dóna per perduda la collita de melocotons.

Els socialistes valencians també demanen que es prenguen les mesures pressupostàries oportunes per a recuperar la inversió i ajudes en assegurances agràries pressupostades en 2011.

D’altra banda, el PSPV reclama sol·licitar l’activació del Fons de Solidaritat de la Unió Europea per catàstrofe natural, si es comprova que es donen els requisits.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE