TOÑI SERNA

La portaveu d’Ocupació, Toñi Serna, lamenta que, malgrat ser una de les autonomies amb major taxa de desocupació, els valencians siguem els que menys recursos rebem del govern central per a la reactivació del mercat laboral i demana que es torne almenys al nivell de recursos de l’època de Zapatero

València, 24/03/2016. – La diputada socialista en Les Corts, Toñi Serna, ha anunciat la presentació d’una Proposició No de Llei (PNL) per a instar al Govern d’Espanya a què incremente els recursos que transfereix a la Comunitat Valenciana per al desenvolupament de polítiques actives d’ocupació. Serna ha qualificat la proposta com “una necessitat” per a pal·liar l’infrafinançament que pateix la Generalitat com a conseqüència de les dràstiques retallades dutes a terme pel govern de Mariano Rajoy “no solament en serveis bàsics i en matèria de drets laborals, sinó també en els recursos procedents del govern central que les autonomies reben per a les polítiques actives d’ocupació”

En eixe sentit, la dirigent socialista ha denunciat en la seua compareixença que la Comunitat Valenciana es troba “un 55% per sota de la comunitat que més recursos cobra, Galícia, sent la que menys diners rep per aturat”. A més, ha recordat que la falta de fons “fa impossible que el Consell desenvolupe les polítiques que ajudarien als quasi 3 milions d’aturats amb baix nivell d’estudis a formar-se i així augmentar les seues possibilitats de trobar una ocupació”.

Així mateix, Toñi Serna ha lamentat el “desmantellament dels serveis públics i de l’Estat de Benestar” que han suposat els últims anys de govern del PP. Sobre aquest tema, la diputada autonòmica ha recordat que la rebaixa de fins a un 40% dels fons destinats a polítiques actives d’ocupació no ha fet més que agreujar els problemes que pateixen els empleats i aturats com a conseqüència de la reforma laboral imposada per la majoria absoluta dels populars en el Congrés.

Sobre la Proposició No de Llei presentada en Les Corts, Toñi Serna ha explicat que es tracta d’exigir que els recursos que rep la Generalitat destinats a polítiques actives d’ocupació tornen a aconseguir els 305 milions d’euros que es transferien en 2011, quan l’executiu ho presidia José Luís Rodríguez Zapatero. Els diputats autonòmics se sumen d’aquesta manera a la iniciativa del grup socialista en el Congrés que incloïa les mateixes demandes i que es va registrar el passat 16 de febrer de 2016.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE