Salvador (11 2014)

La diputada socialista MªJosé Salvador ha criticat la “estratègia de trilers” del govern del PP que, al seu judici, “no pensen en el perjudici que causen a la ciutadania que confia en unes ajudes que lamentablement mai arriben”

La portaveu socialista de vivenda del grup parlamentari, Mª José Salvador, ha denunciat avui que el Consell que presideix Alberto Fabra ha publicat “en l’últim minut” quatre ordres en matèria de vivenda amb un import de 18 milions d’euros quan, segons ha recordat, “encara es deuen 280 milions d’euros en concepte d’ajudes a l’accés a la vivenda de plans anteriors”. Per açò, ha assegurat que açò suposa un “continu engany a la ciutadania”, ja que la publicació d’aquestes línies d’ajudes “s’ha fet clarament amb finalitats electoralistes”.

Les ordres publicades per la conselleria abasten ajudes de lloguer, ciutats sostenibles, avaluació edificatòria i rehabilitació d’edificis. Davant açò, Salvador ha recordat que hi ha 240 milions comptabilitzats, però no pagats, més els 37 milions d’euros que des de 2012 estan sense comptabilitzar tant del xec vivenda com a ajudes al lloguer. És més, ha assenyalat que, tal com van poder comprovar els socialistes en el Congrés, la Generalitat Valenciana té pendent de justificar al Ministeri de Foment 42,3 milions d’euros en concepte d’ajudes de plans anteriors. “No existeix cap previsió de pagament sobre aquest tema ni tampoc s’ha fet un calendari per a anar saldant aquest deute”, ha indicat Salvador.

Per açò, la diputada socialista ha assenyalat que, tal com especifica el Pla Vivenda 2013-2016, “fins que no estiguen justificats tots els plans anteriors, aquest no pot entrar en vigor”, no obstant açò, ha criticat que la conselleria “ha fet cas omís i ha publicat aquestes ajudes amb càrrec a aquest pla”. Davant açò, Salvador ha lamentat que el govern del PP continue amb “la seua estratègia de trilers” i ha criticat que “no pensen en el perjudici que causen a la ciutadania que confia en unes ajudes que lamentablement mai arriben”. De fet, ha alertat que “ja no pot enganyar a ningú perquè fa quatre anys el PP es va presentar a les eleccions amb una gran promesa electoral: la Hipoteca Jove que ha quedat en milions d’impagaments d’ajudes a la vivenda”.

Uns impagaments que, segons ha destacat Salvador, afecten a milers de persones que “van confiar a adquirir una vivenda protegida perquè hi havia una ajuda per part de la Generalitat per a poder-se emancipar”. No obstant açò, ha lamentat que “davant els incompliments del govern de Fabra, avui totes aquestes persones estan atrapades en la seua vivenda protegida i no la poden vendre ni llogar i, a més, han d’assumir els diners que la Generalitat els va prometre en concepte d’ajudes”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE