Toledo

El diputat socialista i portaveu d’Indústria en Les Corts, Francisco Toledo, ha assenyalat que “a pesar que la Comunitat és la quarta d’Espanya en importància econòmica, som els vuitens en captació d’inversions estrangeres en els tres primers trimestres de 2014” i destaca que hem perdut un 60% des que governa Fabra

El PSPV-PSOE ha destacat que, segons les dades d’inversions estrangeres del tercer trimestre de 2014 que ha fet públiques el Ministeri d’Economia i Competitivitat aquesta mateixa setmana “confirmen els mals resultats per a la Comunitat Valenciana, que baixa fins al vuitè lloc del rànquing espanyol”. Per açò, el diputat socialista i portaveu d’Indústria en Les Corts, Francisco Toledo, ha assenyalat que “a pesar que aquesta comunitat és la quarta d’Espanya en importància econòmica, som els vuitens en captació d’inversions estrangeres en els tres primers trimestres de 2014”.

Aquestes dades deixen constància que la situació de la Comunitat ha empitjorat pel que fa a 2013, ja que ha baixat del sisè al vuitè lloc, darrere de Madrid, Catalunya, Andalusia, Illes Balears i País Basc. De fet, en 2014 s’ha vist superada també per Castella-Lleó i Extremadura. El descens és encara major si ens remuntem a 2009, quan la Comunitat Valenciana era la tercera en captació d’inversions estrangeres, superada únicament per Madrid i Catalunya, ja que ací es quedaven un 3,6% de les inversions estrangeres a Espanya.

Toledo ha posat l’accent que en els tres primers trimestres de 2014 la Comunitat “no solament ha descendit a la vuitena posició sinó que a més solament es queden a la Comunitat l’1,3% de les inversions estrangeres d’Espanya”. Així, ha recordat que “en els tres primers trimestres de 2011, el primer any de presidència de Fabra, les inversions estrangeres a la Comunitat van ser de 310.032.720 euros, mentre que tres anys després s’han vist reduïdes a 126.984.160 euros, la qual cosa suposa una pèrdua del 60%”.

Per aquest motiu, els socialistes valencians han lamentat una vegada més “que el PP votara en contra de la nostra proposta en el debat de política general de 2012 d’un pla de captació d’inversions estrangeres, i que el PP haja sigut incapaç d’elaborar-ho i d’establir els incentius adequats per a atraure inversions”.

Finalment, el diputat socialista ha subratllat que “aquestes dades tan negatives sobre inversions estrangeres en la Comunitat contradiu clarament el fals discurs triomfalista del Consell en matèria econòmica, i són deguts a la desconfiança que genera Fabra, el seu nul pes a Madrid i la seua incapacitat per a desembossar a la Comunitat de la situació a la qual el propi PP l’ha portat”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE