Ana Barcelo3

La diputada socialista lamenta que el govern en funcions de Rajoy duga a terme aquest nomenament i recorda que va ser el Poder Judicial qui va haver d’intervenir perquè aquest comissari lliurara un informe sobre corrupció del PP a Alacant que el jutjat reclamava des de feia cinc anys

Barceló denuncia que es tracta d’un nomenament que respon “únicament” a interessos partidistes del PP per a mantenir el control de la Policia davant la “imminent” eixida del Govern de Rajoy

València, 17/03/2016.- La diputada socialista i portaveu adjunta en Les Corts, Ana Barceló, ha exigit al govern de Mariano Rajoy la destitució immediata del recentment nomenat cap superior de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana, José Javier Cuasante i que fins a la setmana passada havia sigut cap provincial a Alacant. La dirigent socialista, que ha qualificat aquest nomenament de “desafortunat”, ha denunciat que “el govern en funcions de Rajoy haja passat per alt els antecedents que esguiten la gestió d’aquest alt comandament de la policia i que posen en dubte el seu deure diligencia”.

La diputada socialista ha recordat que el recentment nomenat cap superior de la policia Nacional de la Comunitat Valenciana és el mateix comissari davant el qual, el passat mes d’abril, va haver d’intervenir el Poder Judicial perquè lliurara un informe sobre la corrupció del PP d’Alacant a un jutjat d’aquesta mateixa ciutat que ho reclamava des de feia cinc anys i que també va despertar, l’any passat, el malestar de la jutgessa d’Oriola que investigava l’adjudicació del tractament de brosses en la Vega Baixa per la demora de l’informe que havia de presentar sobre els registres duts a terme a l’estiu de 2010.

“No deixa de ser sospitós que amb aquests antecedents es realitze aquest nomenament, més si cap en una Comunitat com la nostra on la corrupció forma part del dia a dia i on la diligència del treball de la policia és fonamental per a aclarir tots aquests processos” ha puntualitzat. Per a la diputada socialista és més que evident que aquestes són causes suficients perquè el Ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, no haguera procedit al seu nomenament “però consumats els fets solament ens queda exigir la seua destitució immediata”, ha lamentat.

La diputada socialista ha denunciat que “es tracta d’un nomenament que respon a clars interessos partidistes dins del Partit Popular pel control dels comandaments policials davant la imminent eixida del Ministre de l’Interior i del Govern del PP”. Així, ha recordat que “per tots és coneguda l’estreta vinculació de José Javier Cuasante amb Juan Cotino el que fora Director general de la Policia, amb Jose María Aznar”. “Es tracta d’una sèrie de coincidències que no semblen casualitats i que apunten directament al fet que aquest nomenament respon a interessos partidistes i que en cap cas busca premiar la professionalitat i diligència en el càrrec”, ha denunciat Barceló.

Per tot açò, Barceló ha instat al delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, al fet que explique quins són els motius d’aquest nomenament o si en el cas contrari des de delegació es va proposar alguna altra persona per a ocupar aquest càrrec. “Moragues deu explicar a què es deu el seu silenci o si ho devem entendre com un desacord amb aquest nomenament”, ha sentenciat.

Finalment ha anunciat que des del grup socialista es va a sol·licitar la compareixença en Les Corts, del delegat del Govern perquè aclarisca aquest nomenament així com les raons per les quals el govern ha adoptat aquesta decisió. “És important que Moragues ens explique si considera que aquesta persona és la idònia per a dirigir un dels cossos més importants en la lluita contra la corrupció a la Comunitat Valenciana sobretot coneixent els seus antecedents”, ha conclós.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE