170217 Recuperar El Valor De La Política – La Vía Valenciana (7)

Els diputats socialistes al Congrés, Ignacio Urquizu i Manuel Cruz, protagonitzen la jornada inaugural amb un debat sobre la crisi de la democràcia i de la política

Aquesta vesprada els socialistes valencians han donat inici a la Convenció d’Idees ‘La Via Valenciana’ que durant tres dies reunirà a acadèmics, economistes, polítics, militants i una àmplia representació de la societat civil per a debatre sobre el futur de la socialdemocracia i sumar aportacions per a reforçar el projecte de progrés dels socialistes a la Comunitat. En el seu discurs d’inauguració la coordinadora de les jornades i secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Blanca Marín, ha convidat a tots els participants a aportar les seues idees per a “adaptar les polítiques de segle XX als ciutadans del segle XXI”. Marín ha apuntat que la trobada organitzada pels socialistes busca “construir una proposta de futur més fort i amb segell propi”. Aquest projecte, ha afegit, ha d’estar marcat per “diàleg i respecte com a requisits fonamentals en el nou escenari, tal com s’està fent en la Generalitat”, i només d’aquesta forma, “podem oferir lleialtat amb els ciutadans i recuperar el valor de la política”. Finalment ha incidit que es tracta d’unes jornades “per a repensar i teixir les idees així com les diferents propostes que servisquen per a construir un projecte més fort”.

Diàleg d’Obertura: Recuperar el valor de la política
Entorn del repte de superar la crisi de la democràcia i per tant de la política ha versat gran part del diàleg que han mantingut el diputat socialista en el Congrés i professor de la Universitat Complutense de Madrid, Ignacio Urquizu, i el també diputat del PSC en el Congrés, Manuel Cruz.

Per la seua banda, Manuel Cruz ha apuntat que en l’actualitat “sembla que vivim una crisi de la democràcia, que sembla obligada a una reflexió”, però ha advertit que “en la societat de l’espectacle actual el diàleg i el consens no interessa, només en antagonisme”. Així mateix, ha considerat que amb victòries com la de Donald Trump a EUA “dóna la sensació de que no hem sabut usar la democràcia”.

Per al diputat Ignacio Urquizu, la crisi econòmica i social que ha patit Espanya “ha produït desconnexió entre el que demandaven els ciutadans i el que produïa el sistema polític” i ha advertit que “aquells que no s’adapten a les noves exigències, tant partits polítics, com a sindicats i col·lectius, seguiran ampliant la seua distància”. Per a Urquizu existeix “una part de la població que està enfadada” i ha instat a “empatizar amb aquesta gent” als qui “hem d’ensenyar-li que hi ha un projecte de futur, i que els vas a oferir una democràcia de més qualitat, una educació més redistributiva, amb zero corrupció, una democràcia transparent, un sistema econòmic més modern i una Europa més social”. D’aquesta manera, ha conclòs, “així es podrà donar la volta a la situació, i tots el que es van quedar orfes, els podem donar resposta”.
De la mateixa manera Urquizu s’ha mostrat optimista i ha animat a la societat a abandonar el pessimisme que es respira “perquè estem vivint una vertadera revolució i anem cap a una societat molt millor”.

Taller Joves Socialistes
Els joves socialistes han sigut els encarregats de donar inici a les jornades amb un taller sobre lideratge en xarxes socials que ha comptat amb les intervencions de Lena Baraza, regidora de Joventut de Xàtiva, Samuel Falomir, tinent alcalde de l’Alcora, Tania Baños, alcaldessa de la Vall d’Uixò i Fran López, alcalde de Rafaelbunyol. El taller ha consistit en micro entrevistes on els participants han pogut explicar les seues experiències municipals en la xarxa com a eina de participació ciutadana.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE