Rosa Mustafa8

La diputada socialista, Rosa Mustafá, recorda que es tracta d’un col·lectiu amb “majors dificultats” per a incorporar-se al mercat laboral i que la seua formació i professionalització a través de la xarxa de Centres de Turisme de la Generalitat “els oferiria una gran oportunitat lluny del maltractament”

La diputada socialista i portaveu d’Igualtat en Les Corts, Rosa Mustafá ha presentat una Proposició No de Llei a través de la qual insta a l’Agència Valenciana de Turisme a reservar un 10% de les places oferides en tota la seua xarxa de Centres de Turisme (CdT’s) per a la formació i professionalització de les víctimes de violència de gènere.

Segons ha explicat la diputada socialista amb esta iniciativa es pretén facilitar i impulsar l’accés d’aquest col·lectiu amb “majors dificultats d’inserció laboral” a un sector que a dia d’hui és dels quals més ocupació generen. “Fomentar l’autonomia econòmica de les víctimes que han patit violència de gènere a través de la seua formació i per tant de la seua incorporació al mercat laboral és la clau per a la seua independència tant econòmica com a personal” ha explicat Mustafá.

En este sentit Rosa Mustafá ha recordat que el sector del turisme actualment, i segons les dades de l’Agència Valenciana de Turisme, representa el 12,6% del PIB i genera 270.000 llocs de treball, amb més de 23 milions de turistes anuals. Unes dades que, tal com ha assenyalat, “ofereixen una gran oportunitat de treball a milers de persones i per tant suposa una molt enorme oportunitat per al col·lectiu de dones víctima de la violència de gènere”.

Per tot açò, ha assenyalat que la reserva del 10% de les places de la xarxa de centres que actualment disposa l’Agència Valenciana de Turisme a la Comunitat suposaria “una oportunitat d’or per a centenars de dones que veuen la seua vida truncada i que necessiten d’una ocupació per a poder tirar endavant lluny dels seus maltractament”.

Mustafá ha recordat que actualment esta xarxa disposa de set centres per tota la Comunitat amb una oferta de més d’1.000 cursos anuals que emeten certificats de qualificació vàlids en tot l’Estat i que per tant aconsegueix elevats nivells d’inserció laboral per als més de 20.000 alumnes que cada any passen per les seues aules.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE