Mesa Corts

El síndic del grup socialista ha apuntat que és “necessari esbrinar què va passar, demanar responsabilitats i repara el dany i el dolor de les famílies pel tracte indigne que els va donar el govern valencià”

El síndic del grup socialista en Les Corts, Manolo Mata, ha explicat avui que hi ha un acord, signat per quatre forces polítiques del parlament – PSPV, Compromís, Ciutadans i Podemos –, perquè hi haja un ple extraordinari sobre l’accident de metro del 3 de juliol en Les Corts i que es reòbriga la comissió de recerca perquè és “necessari arribar al final sense que es manipulen les declaracions, sense ocultar documents i amb total transparència”. En aquest sentit, ha recordat que és un “compromís electoral i també està arreplegat en l’Acord del Botànic” perquè és necessari “esbrinar què va passar en l’accident del metro, demanar la responsabilitats pertinents i reparar el dany i el dolor pel tracte indigne que se’ls va donar des del govern valencià en una operació clarament dissenyada per a ocultar defectes de gestió”. Per açò, els socialistes han apostat per realitzar un ple extraordinari el mateix dia 3 de juliol perquè “ho mereixen els valencians, les víctimes i la dignitat d’aquesta Comunitat”.

D’aquesta manera, Mata ha assegurat que en aquesta nova etapa “tot s’està acordant amb consens i el calendari parlamentari s’ha iniciat ja amb total normalitat”. Així, ha explicat que dijous que ve dia 25 serà el ple d’investidura on el candidat a president pot intervenir tant temps com vulga i cada síndic té un temps de 30 minuts amb possible rèplica. Segons ha indicat, la votació final és nominal i el ple es podria allargar fins a les 19 o 20 hores. A més, ha indicat que l’acte de possessió “serà previsiblement el dissabte però també cap la possibilitat del diumenge, en tot cas en un dia festiu vinculat a la nova situació política de la Comunitat”.

Finalment, ha indicat que entre els acords als que estan arribant els grups també està la voluntat de “posar fi a l’exclusió de les dones en la Mesa de les Corts”, alguna cosa que ha donat una “imatge lamentable d’aquesta Comunitat”. Per açò, els socialistes han proposat la reforma del reglament perquè “mai més torne a ocórrer açò, perquè sempre hi haja una Mesa paritària”.

“Hem d’estar orgullosos del treball de la Fiscalia Anticorrupció”

Preguntat pels últims casos de corrupció que afecten a l’executiu en funcions, el síndic socialista ha reivindicat el treball que ha realitzat durant l’últim any i mig la Fiscalia Anticorrupció de la Comunitat Valenciana “perquè amb sol dues persones han hagut de fer un treball ingent quasi sempre procedent del govern valencià” i ha incidit que ara més que mai queda en evidència que “s’acaba un règim agònic, però els seus últims moviments ens van a permetre conèixer moltes de les qüestions que han intentat ocultar durant els últims 20 anys”. “Aquesta és una societat en la qual l’administració ha saquejat diners dels valencians en quasi totes les àrees del govern”, ha apuntat Mata abans d’assenyalar que “era evident que la situació de l’IVAM havia d’acabar en els jutjats perquè durant l’última legislatura cada dos mesos l’oposició parlem de les compres de l’IVAM, del falsejament de dades, de les despeses absurdes o dels viatges de la seua exdirectora”.

Per tot açò, Mata ha insistit que és necessari “deixar treballar a la justícia perquè faça el seu treball”, encara que, tal com ha reiterat, “la prioritat del nou govern ara és que el dilluns tots els valencians comencem una nova etapa en la qual per fi els ciutadans tinguen l’esperança que podran trobar un salari digne o una vivenda social i la confiança en què a partir d’ara cap xiquet es quedarà sense menjar o sense llibres de text”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE