La diputada socialista, Noelia Hernández assenyala que la crisi del fipronil, que afecta a un gran nombre de granges i països, pot ser una oportunitat per al mercat valencià que no s’ha vist afectat per l’ús d’este pesticida no autoritzat

La diputada socialista i portaveu d’Indústria en Les  Corts, Noelia Hernández ha presentat una Proposició No de Llei en la qual proposa la creació d’un pla de suport i impuls de les exportacions de productes avícoles per part de l’Institut Valencià de Competitivitat (IVACE). D’esta manera, segons ha explicat la diputada socialista es tractaria de “no deixar passar l’oportunitat de negoci” que s’ha creat arran de la crisi del fipronil i la prohibició de comercialitzar i consumir ous i productes derivats originaris de països que han utilitzat este pesticida i que no afecta a la Comunitat Valenciana.

Segons ha explicat la diputada socialista la prohibició de comercialitzar i consumir ous i productes derivats i originaris dels països afectats suposa una oportunitat de negoci per a les empreses avícoles espanyoles i valencianes posat que “la demanda d’ous i els seus derivats s’haurà de suplir amb la producció dels països no afectats”. En esta línia, la dirigent socialista ha explicat que es tracta d’una oportunitat perquè les nostres empreses guanyen quota de mercat i “una possibilitat de donar a conèixer els nostres productes que amb el suport públic que l’estimule podria suposar una important oportunitat de negoci”.

La diputada socialista ha recordat que fins al moment han sigut disset els països afectats per la crisi del fipronil mentre que a Espanya únicament s’han detectat dues partides una al País Basc i una altra a Catalunya procedent de França i els Països Baixos. Segons les xifres del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient a Espanya es produeixen uns 1.200 milions de dotzenes d’ous anuals en un total d’1.193 granges i la Comunitat Valenciana produeix el 8% dels ous espanyols.

A través d’esta iniciativa la diputada socialista també proposa la creació d’un pla de suport informàtic on s’informe sobre els requisits fitosanitaris necessaris per a l’exportació d’ous i els seus derivats i que puga servir a totes aquelles empreses que encara no compten amb l’experiència de l’exportació i que podrien animar-se ara a llançar-se al mercat internacional. “És molt important que les empreses que decidisquen fer el pas a l’exportació disposen de tota la informació necessària per a aconseguir-ho de forma satisfactòria i reeixida”, ha assenyalat Noelia Hernández.

Finalment i en referència a la important crisi i alarma alimentària que ha suposat l’ús d’este pesticida, el fipronil, la diputada socialista també ha instat al Govern d’Espanya a exigir a la Unió Europea una millora del sistema de coordinació entre les Agències de Seguretat Alimentària dels Estats Membres que permeta lluitar de forma més eficient contra les alertes alimentàries.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE