Salvador (11 2014)

La diputada socialista MªJosé Salvador ha qualificat de “objectiu prioritari” aconseguir un canvi “radical” que garantisca l’accés a la vivenda a les persones amb menys recursos i pose fre als desnonaments

La portaveu socialista de vivenda del grup parlamentari, Mª José Salvador, ha anunciat que el PSPV intentarà frenar la pèrdua de vivenda mitjançant la proposició d’una llei per la Funció Social de la Vivenda que permeta recuperar el seu ús social per part de la ciutadania. “El mercat necessita un canvi radical a la Comunitat Valenciana que garantisca l’accés de les persones amb menys recursos a la vivenda” ha afirmat la responsable socialista.

El primer objectiu d’aquesta nova llei serà el de frenar els desnonaments, ja que, tal com ha apuntat la diputada “som la segona autonomia en nombre de desnonaments en tota Espanya i és primordial per a nosaltres acabar amb aquesta situació”. Mitjançant aquesta llei, que modificarà l’actual llei valenciana de vivenda, el partit socialista vol “reduir al mínim possible el nombre de famílies que perden la seua vivenda a la Comunitat”.

D’altra banda, ha continuat Salvador, “mobilitzarem l’estoc de vivendes buides i desocupades, identificant-ho i oferint-ho per a lloguer social”. Així mateix, “posarem en marxa un conjunt de mesures sancionadores dirigides a totes les entitats financeres que tinguen vivendes buides i no les posen a la disposició de la societat en forma de lloguer social”.

Salvador ha remarcat que garantir l’accés a la vivenda passa per impulsar la vivenda en lloguer, tractant de generar confiança entre propietaris i inquilins. També ha informat de la intenció dels socialistes de regular els preus de les vivendes de protecció pública, “ajustant el preu dels mòduls a la realitat socioeconòmica de la Comunitat. La diputada s’ha referit també a la participació ciutadana en aquesta matèria quan ha esmentat la gestió i manteniment del parc públic de vivenda, per als quals és “necessària la col·laboració de comunitats de veïns i agents econòmics i socials”

Finalment, i com a motor per a reactivar l’activitat econòmica, “impulsarem la rehabilitació de vivendes en mal estat amb la finalitat de generar ocupació i millorar la qualitat i accessibilitat de la vivenda a la gent”, ha conclòs Salvador.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE