Ana Botella
  • Ana Botella explica les diferents esmenes per al Camp de Morvedre que el grup socialista en el Congrés dels Diputats ha presentat als Pressupostos Generals de l’Estat
  • La diputada socialista en el Congrés recorda que “l’objectiu de les esmenes és compensar el dèficit d’inversions del Govern de Rajoy en una comarca clau per al desenvolupament econòmic i social de la Comunitat”

 

La diputada socialista en el Congrés, Ana Botella, ha exigit que els Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 “han de contemplar com a mínim el doble de la inversió prevista a Camp de Morvedre perquè siguen uns comptes justs amb les necessitats de la comarca”. La dirigent del PSPV-PSOE ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa convocada avui en Port de Sagunt per a explicar els PGE2018 elaborats pel Govern de Mariano Rajoy i les esmenes presentades pels socialistes en el Congrés, que es debatran aquesta setmana. A la roda de premsa també han assistit el diputat provincial del PSPV-PSOE, Toni Gaspar, i el secretari comarcal del partit, Ernesto Herrara.

El text presentat pel PSPV-PSOE, i que com va transmetre ahir el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, al president de la Generalitat, Ximo Puig, compten amb el respatler dels socialistes en el Congrés, exigeix el doble d’inversió per a aquesta comarca “clau per al desenvolupament econòmic i social de la Comunitat Valenciana”. “L’objectiu de les esmenes que presentem és compensar el dèficit d’inversions del Govern de Mariano Rajoy en tota la Comunitat, i que ha deixat als valencians i valencianes a la cua d’inversions”, ha recordat Botella.

Entre les esmenes que s’han presentat, la diputada socialista ha destacat les referents a la connexió Sagunt-TeruelZaragoza. “Creiem que la partida pressupostària per a aquesta infraestructura és insuficient i per açò demanem que s’incremente en 17 milions d’euros“, afirma Botella, ja que, en els PGE solament està contemplada una partida de tan sols 10 milions d’euros. “Nosaltres reclamem que s’augmente fins als 27 milions perquè aquests diners no servisca solament per a fer estudis i projectes sinó que, a més, s’utilitze per a realitzar les inversions que siguen necessàries”, ha explicat la dirigent socialista.

La també portaveu d’Indústria del grup socialista en el Congrés ha assenyalat que “una de les esmenes més importants és la relativa a l’eliminació dels colls de botella i a les connexions dels trens de rodalia de la comarca amb Castelló i València que s’han vist alterades per les males pràctiques del Govern en el desenvolupament del Corredor Mediterrani“. Per aquest motiu, des del PSPV-PSOE se sol·licita que l’any 2025 es construïsca i siga efectiva una doble plataforma que “acabe amb aquests desajustaments que afecten, sobretot, als ciutadans”.

Així mateix, des del grup socialista demanden la millora immediata de les connexions dels trens de rodalies de Sagunt amb una esmena directa en la qual es demana que un milió d’euros es destine a aquest propòsit. Una altra de les esmenes directes que s’han presentat és la referent al Castillo, on “el PP ha previst un pressupost insuficient pel qual nostra petició és de dos milions d’euros, cinc vegades més del que planteja el Partit Popular”, ha destacat Botella.

Tal com ha explicat Ana Botella, enfront del PP valencià que considera que els PGE2018 són justs per a la Comunitat i no ha presentat cap esmena de millora, els socialistes ratllen d’ inacceptables” els comptes perquè “de nou, la Comunitat Valenciana és una de les pitjor tractades en els pressupostos”. “Hi ha dos objectius fonamentals en les esmenes que hem presentat: equiparar les inversions per habitant a la mitjana nacional i avançar inversions en infraestructures, tant en la comarca del Camp de Morvedre com en la província”, ha declarat Botella que insisteix que amb el PP les inversions “van a càmera lenta, quan són essencials per a la mobilitat dels ciutadans i l’activitat econòmica”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE