Els socialistes valencians presenten una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat de 2016 perquè el Govern assumisca part dels costos de l’engegada del Pla de xoc en Justícia de la Generalitat, a través d’un conveni entre les dues administracions

Els socialistes valencians presenten una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat de 2016 perquè el Govern assumisca part dels costos de l’engegada del Pla de xoc en Justícia de la Generalitat, a través d’un conveni entre les dues administracions. En una primera fase el pla abordarà les necessitats urgents dels serveis de justícia i les condicions de treball i atenció al públic i, en una segona fase, per a realitzar actuacions estructurals d’ampliació i millora de jutjats i registres civils.

Així mateix, el PSPV planteja reprendre la implantació dels 15 jutjats que van quedar pendents per l’infrafinançament de la Generalitat, impedint assumir les despeses que li corresponien. Per a açò, el citat conveni inclourà inversions directes de l’Estat per a posar en servei eixos nous jutjats.

Els socialistes també consideren que s’ha de donar resposta a les peticions formulades per la Generalitat i el Consell del Poder Judicial de reforços de magistrats i fiscals i de policia judicial amb la finalitat d’atendre el col·lapse generat pels casos de corrupció. Igualment, s’arbitraran inversions de l’Estat en tots aquells registres civils que tinguen demores en atenció al públic superiors a la mitjana nacional. També a causa de la crisi, amb gran repercussió en el sector de la construcció, hi ha un conseqüent col·lapse per casos laborals o d’impagaments que requereixen reforços.

La Generalitat està definint un pla de xoc “seriós i assumible” per a l’ampliació i la millora del servei públic de la Justícia a la Comunitat Valenciana. “El Govern ha d’anteposar la igualtat de tots els ciutadans”, han remarcat des del PSPV.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE