El PSPV ha presentat un paquet d’esmenes que xifra en 50 milions les inversions en obres de millora i adequació de diversos centres sanitaris, la titularitat dels quals correspon a la Tresoreria de la Seguretat Social

Els socialistes valencians han presentat un paquet d’esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2016 perquè es destine 50 milions d’inversió en la millora i adequació de diversos centres sanitaris, la titularitat dels quals correspon a la Tresoreria de la Seguretat Social, del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. A més, el PSPV demanda una programació plurianual d’aquestes inversions finalistes fins a 2020 amb un desemborsament estatal total de 318 milions.

Així, entre els centres receptors d’aquesta inversió es troben els edificis de la Fe, del barri de Campanar, i l’Hospital Clínic en la ciutat de València; l’Hospital d’Ontinyent i l’antic Hospital de Gandia en la província de València; i l’Hospital General d’Alacant i l’Hospital General de Castelló.

Tots aquests hospitals que van ser transferits a la Comunitat Valenciana en 1987 però la seua titularitat segueix sent de l’Estat. En total, són 73 immobles, dels quals 14 són hospitals, amb una antiguitat mitjana de 52 anys i diverses necessitats de manteniment.

Els problemes de manteniment van ser una de les qüestions que van traslladar els gerents dels departaments de salut a la consellera de Sanitat, Carmen Montón, en la reunió que van mantenir el passat 22 de juliol. Problemes que tenen el seu origen en la falta d’inversions destinades a la millora i adequació dels centres sanitaris al llarg dels últims anys, tant en obres de manteniment o la falta de renovació d’equips envellits, com a aparells d’aire condicionat o tecnologia sanitària.

Els diputats socialistes han considerat que aquestes inversions són urgents i necessàries davant la situació d’infrafinançament que pateix la Generalitat i la falta de sensibilitat del Govern d’Espanya cap a les necessitats més bàsiques de la Comunitat Valenciana. Per açò, demanden “la implicació del Govern en el manteniment d’aquests hospitals de titularitat estatal”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE