CarmelinaPla

La secretària de Política Lingüística del PSPV, Carmelina Pla, critica que l’actitud del Govern de Rajoy recorda a “l’Espanya de la dècada dels 70” i ha insistit que els socialistes “sempre defensarem la llengua com a element de cohesió social”

 

La secretària de Política Lingüística del PSPV, Carmelina Pla, ha retret hui el “despropòsit del Govern de Mariano Rajoy” en recórrer el Decret 61/2017 que regula els usos institucionals i administratius de les llengües oficials. La dirigent socialista ha criticat “l’afany del PP per imposar un model d’Estat uniforme, que no reconeix la diversitat i la riquesa cultural, lingüística i social d’Espanya”. “De nou l’Executiu de Rajoy, a través del seu emissari Juan Carlos Moragues, usa la llengua com a arma electoral com si visquérem en la dècada dels anys 70”, ha manifestat Pla.

La responsable de política lingüística del PSPV ha recordat que “la nostra societat va superar fa molt temps la batalla de València” i ha insistit que els socialistes “sempre anem a defensar la llengua com un element de cohesió social i no de confrontació”. “Les institucions públiques, el Govern valencià i també el de Rajoy són els qui tenen l’obligació de prestigiar i respectar la llengua per a fer-nos sentir part d’un conjunt”, ha declarat Carmelina Pla.

Així, la dirigent socialista ha exigit al Govern del PP “que reconega la pluralitat lingüística, cultural i social d’Espanya i legisle per a fer que les llengües espanyoles, lluny d’usar-se com a element de confrontació, siguen vertaders instruments de cohesió social, testimoniatge de la pluralitat que fomenta la nostra riquesa cultural”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE