Mercedes Caballero 23
  • Mercedes Caballero, membre del Consell de RTVE, reclama que es done “compte de la situació actual del centre territorial de RTVE a la Comunitat Valenciana”
  • Caballero critica que la direcció de RTVE va voler “tapar la forma en la qual tracta el PP als pensionistes i als manifestants, a força d’insults”

El PSPV ha sol·licitat aquest dimecres la compareixença en Les Corts del director territorial de RTVE a la Comunitat Valenciana, Javier GomarAlbert, davant la dimissió del cap d’informatius territorial i la setmana passada de l’editora d’aquest espai queixant-se de censura. La marxa de dos dels màxims responsables del telediari que Televisió Espanyola emet a la Comunitat dóna “motius més que suficients” perquè Gomar haja de donar les explicacions oportunes en Les Corts.

“Demanem la compareixença perquè el director adone de la situació actual del centre territorial de RTVE a la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat la diputada socialista i membre del Consell de RTVE, Mercedes Caballero, qui a més ha volgut mostrar la seua solidaritat i suport amb els dimitits. “És molt greu que algú haja de dimitir per voler fer bé el seu treball”, ha incidit.

Caballero ha indicat que a més de les últimes dimissions, des del PSPV creuen que el director territorial de RTVE “també ha d’adonar sobre les contínues protestes dels treballadors i les treballadores de l’ens públic que han denunciat suposades accions de censura”.

Així, ha remarcat que “davant una possible col·lisió amb el dret a la informació dels ciutadans i ciutadanes, sol·licitem que el director aclarisca quins han sigut els criteris a seguir des de l’ens públic per a la confecció dels informatius que diàriament emet el centre territorial de la Comunitat” i que en cas que hi haguera hagut qualsevol ingerència política es deurien assumir responsabilitats sobre aquest tema. “Els mitjans públics han de ser la garantia d’informació dels ciutadans i per tant, del sistema democràtic, no un joguet al servei dels interessos del Govern”, ha criticat Caballero.

La diputada socialista ha recordat que el desencadenant de les dimissions van ser les pressions perquè no s’emetera en l’informatiu regional el vídeo de la Secretària d’Estat de Comunicació, Carmen Martínez de Castro, en el qual insultava i menyspreava als pensionistes que es manifestaven davant la visita de Mariano Rajoy a l’Ajuntament d’Alacant. “Es va voler tapar la forma en la qual tracta el PP als pensionistes i als manifestants, més enllà d’escoltar les seues reivindicacions, el Govern es dedica a insultar-los”, ha assenyalat Caballero.

La petició de compareixença del director territorial se sumisca a la bateria de preguntes que va presentar la setmana passada el grup socialista en el Congrés perquè el president de la Corporació de RTVE, José Antonio Sánchez, explique la dimissió de l’editora del telenotícies autonòmic de Televisió Espanyola. En aquestes, se li reclamava a Sánchez que assenyale qui i per què va donar l’ordre al director territorial perquè no s’emeteren les imatges del menyspreu de la secretària d’Estat als pensionistes. A més, també es realitzarà una pregunta oral en la Comissió Mixta Congrés i Senat de RTVE.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE