Ana Barceló

La portaveu adjunta del grup socialista es mostra satisfeta “perquè la justícia comença a pronunciar-se sobre les denúncies per les quals els socialistes hem treballat durant anys” i assenyala que la posició del PSPV respecte a l’entrada a la presó dels capitosts de la Gürtel i els polítics implicats “ha sigut i serà la mateixa que la de la fiscalia”

El grup socialista en Les Corts demanarà al parlament avançar la retirada dels quadres i plaques commemoratives de Milagrosa Martínez si demà s’acorda per part del TSJCV el seu ingrés a la presó, tal com ha confirmat la portaveu adjunta i responsable jurídica del PSPV, Ana Barceló durant la seua intervenció en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus. En este sentit, Barceló ha remarcat que “si s’acorda el seu ingrés a la presó entendríem que els fets comesos són prou greus com para no esperar al fet que es dicte sentència ferma per a procedir a la retirada de les plaques, tal com estableix actualment la resolució aprovada per aquesta càmera”. “No seria entendible que amb una expresidenta de Les Corts en la presó per corrupció se li seguira retent homenatge en una de les sales nobles del Parlament”, ha continuat Ana Barceló abans d’incidir, açò sí, en què des del PSPV s’esperarà a saber quin és el pronunciament del tribunal en la vistilla de matí i se serà sempre respectuós amb les resolucions aprovades.

En qualsevol cas, els socialistes valencians han mostrat la seua “satisfacció” perquè la justícia comença a pronunciar-se “sobre els delictes de corrupció que durant molts anys hem denunciat des del PSPV i al capdavant dels quals hem estat” encara que, açò sí, ha lamentat que, de nou, “la Justícia haja de tornar a unir Comunitat Valenciana, Consell i PP amb la corrupció, amb la hipoteca reputacional que açò comporta per a aquesta autonomia”. A més, Barceló també ha volgut posar de manifest com a més de les penes de presó és important que la Generalitat vaja a recuperar part dels diners saquejats a les arques públiques en ser indemnitzada amb més de 271.636,59 € d’acord amb la fallada de la sentència. “L’important no és només que es faça justícia, sinó que també se’ns retorne als valencians i valencianes part dels diners que va anar a parar a una trama corrupta amb la complicitat del Consell del Camps”, ha assenyalat.

D’altra banda, i en relació a la sol·licitud d’ingrés a la presó per als condemnats, la responsable jurídica del PSPV ha volgut assenyalar que “els socialistes anem a estar en tot moment al costat de la Fiscalia” i per açò ha posat en valor la petició del PSPV de l’ingrés a la presó dels capitosts de la Gürtel. Una postura que, com ha indicat “es repetirà matí en la vistilla dels càrrecs polítics i funcionaris condemnats”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE