Barceló Metro

La portaveu socialista en la comissió ha recordat que “encara està oberta la causa”, al mateix temps que ha subratllat que “ací parlem d’aclarir responsabilitats polítiques i tècniques, no jurídiques”

València, 27/09/2015.- El grup socialista en Les Corts s’oposarà a la petició plantejada pel PP i Ciutadans perquè compareguen el fiscal i els jutges en la comissió d’investigació de l’accident del metro. Així ho ha anticipat avui la portaveu del PSPV-PSOE en aquesta comissió, Ana Barceló, que s’ha constituït aquest mateix matí en la cambra parlamentària.

La diputada socialista ha destacat dues raons. La primera d’elles és que “encara està oberta la causa i creiem que cap fiscal ni jutge hauria de comparèixer per a explicar i donar la seua opinió sobre alguna cosa que encara s’està investigant”. En segon lloc, ha incidit que “aquesta comissió no té funció fiscalitzar la labor que fa la justícia ni els qui han d’aplicar el dret i la llei, perquè del que es tracta és d’esbrinar la veritat”. “El que volem és saber com es va gestionar l’abans, el durant i el després d’aquest accident, per la qual cosa estem parlant de responsabilitats polítiques i tècniques, no jurídiques”, ha afegit.

D’altra banda, i pel que fa a l’engegada avui d’aquesta comissió d’investigació, Barceló ha mostrat la seua satisfacció “perquè per fi hem acabat amb nou anys de silenci” i ha apuntat que “és cert que nosaltres no podem rescabalar ni el dolor ni la tristesa de les víctimes i de les seues famílies, però sí necessiten conèixer la veritat, igual que ho necessiten els ciutadans valencians”. Així, ha recordat que el PP, durant tot aquest temps, “no ha posat ni els mitjans ni ha tingut voluntat política per a esclarir els fets”. En aquest sentit, ha recordat que sí va haver-hi una comissió d’investigació en aquell moment, però “més aviat va ser una farsa perquè molts dels plans de treball, compareixences i documentació que es van presentar van ser rebutjats, per la qual cosa es va convertir en un mer tràmit per a tornar a ocultar i portar a l’obscurantisme l’accident ferroviari més greu ocorregut a Europa”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE