Miguel Soler

El secretari d’Educació del PSPV-PSOE, Miguel Soler, ha recordat que en els últims cursos s’han registrat nombrosos problemes com l’enfonsament de sostres i sòls que reflecteixen la mala situació en la qual es troben molts centres

El secretari d’Educació del PSPV-PSOE, Miguel Soler, ha anunciat avui el compromís dels socialistes de realitzar inspeccions periòdiques en tots els centres educatius de la Comunitat perquè es realitze el manteniment necessari de les instal·lacions escolars. “Si els ciutadans ens donen la seua confiança a partir de maig, el pròxim govern de la Generalitat crearà ITV de col·legis per a assegurar les condicions adequades tant de conservació com de seguretat”, ha explicat Soler. Segons ha recordat, “en els últims cursos s’han produït un nombre significatiu de problemes com l’enfonsament de sostres i de sòls”. L’últim cas ha sigut el del Col·legi Públic Príncipe de España a Rojales on es va desprendre el revestiment de les cornises d’una de les aules d’educació primària, després que en 2012 aquest mateix centre, construït fa més de 40 anys, registrara també un fet d’aquestes mateixes característiques.

Davant aquesta situació, el responsable socialista ha lamentat que aquest tipus de successos “evidencia que no s’està duent a terme, per part de la conselleria d’educació, un adequat manteniment dels centres escolars” i ha afegit que és “necessària la revisió de tots per a poder garantir la seguretat dels estudiants”. Per açò, els socialistes aposten per realitzar aquest tipus d’inspeccions de forma regular per a “evitar qualsevol accident i assegurar als pares que els seus fills estan estudiant en centres que compleixen tots els requisits de seguretat”. Per a Soler, “alguns d’aquests centres porten molts anys construïts i necessiten una especial atenció i revisió perquè no es tornen a produir situacions com aquestes que posen en perill a estudiants i professors”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE