Pacte Del Botànic

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, incideix que “durant aquests 20 mesos hem sigut capaços de canviar la història d’aquesta Comunitat, però ara tenim l’ambició d’anar molt més allà”

 

“Fa 20 mesos vam posar fi a 20 anys de desgoverns del PP; fa 20 mesos es va obrir l’esperança de canvi a la nostra Comunitat, i en 20 mesos hem començat un procés de reconstrucció, de reparació i de renaixement d’aquesta terra. Per açò, la qual cosa hem fet avui és reafirmar i reactualizar les bases de l’acord del Botànic, un pacte que ha fet possible que en aquests mesos hàgem almenys intentat canviar aquelles coses amb les quals ens havíem compromesos. Els cinc eixos del pacte del Botànic s’han desenvolupat, però la nostra ambició ara és anar més enllà. Per açò hui presentem un nou document i ens comprometem de nou amb els valencians i valencianes.
Vull reiterar en aquesta primera intervenció el meu agraïment personal a totes les persones i també l’esforç de tots els partits polítics que donen suport al govern per la seua obstinació aquests mesos. És molt complicat i difícil, després de tants anys de majories absolutes del PP, el treball que estem fent, més si cap després de l’asfixiant que van fer la vida parlamentària valenciana.

I a açò cal afegir l’herència econòmica i reputacional que heretem, que ha fet més difícil si cap el nostre trànsit en aquest primer any de govern. Açò sí, ha valgut la pena per l’esforç de tots i per la complicitat que hem trobat de gran part de la societat valenciana, ja que tots junts hem fet possible que els eixos del Botànic hagen sigut una realitat. Hem fet avanços concloents en política social, però també en política econòmica.
Hui mateix s’ha fet públic un índex de la producció industrial d’Espanya: la CCAA que més ha crescut, el doble que la mitjana nacional, ha sigut la Comunitat Valenciana, i açò significa que l’esquerra també gestiona millor l’economia que la dreta -que és el que sempre van intentar posar en qüestió des del PP abans de les eleccions-. Van dir que si arribàvem en poder hi hauria un gran problema econòmic, però tot el contrari: ara hi ha 60.000 persones més treballant i tots els indicadors econòmics han millorat. Sé que açò no és suficient perquè encara tenim 400.000 persones sense treball i perquè continua existint un problema d’exclusió social molt gran, però el que és clar és que hi ha hagut un punt d’inflexió i aqueix punt d’inflexió ha sigut gràcies a un govern i a una majoria parlamentària d’esquerres que ha possibilitat des de l’honradesa l’estabilitat política i també el diàleg social.

Per açò simplement vull dir en nom del meu partit que és una alegria poder compartir des de la diversitat el fet que ara som un govern més fort i més estable. I agrair a tots els que heu fet i esteu fent possible el canvi al País Valencià el vostre esforç i el vostre treball.”

Ximo Puig

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE