El Fòrum de l’esport naix amb la idea de crear un òrgan participatiu encarregat d’assessorar en matèria d’activitat física i esport al PSPV-PSOE.

En l’actualitat, l’esport i l’activitat física han adquirit una especial rellevància social. Difícilment es podria trobar alguna persona que directa o indirectament no estiga relacionada amb aquestes activitats socials.

L’activitat física i l’esport representen una oportunitat de compartir l’espai públic. Exerceixen un paper fonamental en el desenvolupament de l’educació, la salut i la cohesió social de la població. La societat necessita llocs per a la distensió i l’oci saludable i considerem que l’esport i l’activitat física poden contribuir a l’esplai dels ciutadans alhora que suposen una gran oportunitat per a promoure les finalitats públiques i satisfer els drets ciutadans.

D’altra banda, en aquests moments, la societat està demanant respostes i solucions als nous reptes que ens planteja la crisi econòmica. Els problemes econòmics també han afectat a l’esport: la disminució de la capacitat de les administracions públiques per a invertir en l’esport; la debilitat dels nostres clubs i entitats esportives, la desprofesionalització dels tècnics esportius, l’estancament de l’oferta esportiva escolar, universitària, etc…, són alguns exemples que plantegen la necessitat de fer visible l’esport per a tots, recuperant l’espai mediàtic que tant ha costat trobar.

Es considera que és hora d’organitzar-se i reprendre el contacte amb el món de l’esport, arreplegar les seues problemàtiques, denunciar situacions i proposar actuacions des d’una visió progressista de la societat.

Els principals motius que han motivat la creació d’aquest òrgan han sigut: facilitar la participació ciutadana i servir de fòrum de reflexió relacionat amb l’esport; assessorar a totes aquelles persones que representen al PSPV-PSOE en les diferents institucions i, també, a aquelles que integrades en el teixit social de l’esport requerisquen la nostra ajuda.

Els responsables del Fòrum han rebut l’encàrrec directe del Secretari General per a treballar amb l’horitzó posat en el 2015. Entre tots hem de fer visible una alternativa social al model elitista, profundament desigual que ha transmès el PP, també en l’esport.

Per açò, des de l’organització política, amb vocació d’obertura a la societat i caràcter participatiu, naix aquest òrgan assessor i consultiu del PSPV-PSOE.

Esperem la teua participació i et convidem a realitzar un autèntic exercici de ciutadania. Entre tots podem millorar la societat.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE