La Fundació Societat i Progrés, que es va constituir en 2001, és el laboratori d’idees del PSPV-PSOE i té com a objectiu principal la difusió del pensament socialista democràtic en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, a través d’iniciatives d’anàlisis i recerca.

Les finalitats es detallen i concreten en els propis estatuts de la fundació en l’article 6:

– Promoure estudis i anàlisis de caràcter sociològic, econòmic, cultural, jurídic, laboral o altres temes d’interès des d’una òptica progressista.

 – Formar preferentment als militants i simpatitzants del PSPV.

– Elaborar un arxiu i fons documental.

– Realitzar, promoure i organitzar cursos, seminaris, conferències i congressos.

– Edició de publicacions.

– Realització d’estudis i treballs sobre necessitats actuals i futures de la societat valenciana.

En 2013 la Fundació es va redissenyar amb Salvador Broseta com a director amb la comesa d’ajudar al PSPV a entendre els canvis socials viscuts per la societat valenciana en les últimes dècades i els canvis que estan generant una nova forma d’entendre la política més participativa, d’acord amb les demandes dels ciutadans.

Tanmateix, es proposa concentrar gran part dels seus esforços en el debat de com evitar el desmantellament dels serveis públics de l’estat de benestar, explicar el ‘crash econòmic’ de la Comunitat Valenciana i posar el focus en la justícia social i la sostenibilitat del sistema.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE